Jump to content

munkie

Members
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

About munkie

  • Birthday 25-04-1962

Social Media

Personal Information

  • Location
    Harlingen
  • Interests
    muziek, gitaarspelen, TV kijken, fietsen

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    setje
  1. Komkom mensen, niet zo somber Mp3 is hardstikke LEUK! Ja echt, je kan kosteloos allerlei rare soorten muziek binnenhalen ook als je in Nergenshuizen(Frl.) woont. Lekker luisteren op je Ipod op de fiets. Geweldig toch. Voor thuis als we er echt voor gaan zitten heb ik ook liever een echte elpee uit de Gouden Eeuw, de jaren 60 en 70. Maar we leven (helaas ) niet meer in 1978 maar in 2008. Op rommelmarkten koop ik de laatste tijd meer Cd's dan elpee's, het vinyl begint schaars te worden. Zo kocht ik laatst een Cd van Jack Johnson, In between Dreams uit 2005 voor 1 euro Splinternieuwe CD dus die nu al wordt gedumpt op de rommelmarkt. Het valt idd wel op hoe gecomprimeerd het allemaal is, het komt heel aggressief de luidspreker uit. En dat voor akoestische singer/songwriter muziek. Wat is een Cd. Daar staan WAV files op die je ook kan rippen, op een harde schijf opslaan (500 Gb USB extern voor onder de 100 euro), kan down-en uploaden enz. En je kan uiteraard ook die WAV files weergeven via een music server of PC/laptop. Liefst via een externe USB D/A omzetter. In de (semi) prof studio wereld heb je merken als Tascam, Fostex, MOTU, M-Audio die dat soort bakjes maken zo vanaf 150 euro. Klinkt heel wat beter dan het onboard soundchipje van een PC kan ik U melden. Mits goed uitversterkt natuurlijk. Het lollige van dit soort bakjes is dat ze moeiteloos kunnen omschakelen van 128 Kbps MP3 via 16/44 WAV naar 24/96 PCM. Ik heb al sites ontdekt waar je dit soort hi res digital files kan downloaden. Ik denk persoonlijk dat de Cd gaat verdwijnen, digitaal gaat volledig naar internet. De enige tastbare geluidsdrager die zal overleven, zij het op heel kleine schaal, is de elpee! Het barst dus van de ontwikkelingen op digitaal gebied alleen niet in het claustrophobische Haai End wereldje.
  2. Als je o.b.v. de Technics 1200/1210 toch weer audiophiel wil upgraden kijk dan eens op de KAB USA site. Veel Vinyl Asylum forummers zweren erbij. Het lollige vd 1200/1210 is dat je in de DJ wereld zit, dus veel minder haai end bla bla en veel meer prijsdrukkende concurrentie. Ik heb wel eens een 1200 gezien bij de ... Mediamarkt voor 400 euri Er zijn 3 miljoen van verkocht dus veel 2dehands exemplaren in omloop. Standaard S vormige Jap arm met standaard jap/SME headshell aansluiting. Ik heb laatst een DJ elementje besteld bij New Line, die zitten bij mij in 't dorp. Even gekletst met een medewerker, die zei dat de draaitafel top in de DJ wereld lag omstreeks 2004, toen wou iederen Tiesto zijn en een 1200 hebben. Nu gaat het meer richting Ipod, MP3 enz. Idd opletten op speling in de arm maar dat is bij iedere 2dehands DT opletten. Alternatieven: Sony DD DT's van eind jaren 70 zoals de PS-X4, heb ik thuis staan, voor 40 euri van MP gekocht. Net nog een PS-X3 gescoord op de rommelmarkt, 3 DT's voor 20 euri Dus PS-X3/4/5/6, PS-X50/60/70 enz. Hele zware DD DT's met veel techniek erin. Goede arm, doet m.i. nix onder voor de Technics.
  3. munkie

    Micro

    Oei wel een heeel oud draadje Maar toch. Net een MR-322 op de kop getikt. Volgens iemand op VA in de USA is het een OEM Pioneer en geen "echte" Micro Seiki nou ja. Ik zie wat ik zie en ik hoor wat ik hoor en dat is leuk Simpel handmatig snaar aangedreven tafeltje met een superbe bouw- en geluidskwaliteit. De motor hangt los aan 3 bouten met rubbers ertussen. Die rubbers waren iets ingezakt waardoor de snaar tegen het 33/45 toeren schakel vorkje kwam. En de motor deed van WOOEEOOEEEOOEE Dus de bodemplaat er onder uit gesloopt. Motor losgehaald. 3 extra rubber ringetjes ertussen gezet. Motor weer vastgezet. Nu hangt de motor weer iets hoger dus komt de snaar niet meer tegen het vorkje. Bodemplaat weglaten, gewoon de DT op 4 rubber pucks vd Gamma (7 euri) plaatsen. Dan is ie ineens muisstil en draait weer als een naaimachientje. Zie ook: http://members.home.nl/fmunniksma/MicroMR322.html
  4. Ik heb er al jaren 1 in een "B" setje met Hepta monitors. Begin jaren 80 gebouwd, zo tussen 1982 en 1984. De baby Lux van die tijd. Geen krachtpatser maar wel een hele muzikale versterker, tikje warm. Heerlijk phono gedeelte. Bij mij doet de aan/uit LED het niet, verder helemaal OK. De laatste "echte" Lux serie eigenlijk, daarna werden ze overgenomen.
  5. Ik heb een Dual 1226, leuke aandrijfwieltje pickup maar bij lange na niet de best klinkende uit mijn collectie. Je kan idd het beugeltje waar je de arm mee vastpakt naar achteren duwen dan komt het "sleetje" los waar het element op zit. Als je van de bovenkant op dat sleetje kijkt zie je dan twee sleuven op 1/2 inch van elkaar? Dan kan je ieder modern element monteren. Zo niet dan zit je vast aan het Dual klik-in systeem. Je kan bij vrijwel ieder oud element een nieuwe naald bestellen, helaas gaat het dan meestal over vervangings naalden, geen originele. Het hangt van het element af, eenvoudige Shure elementen als de M75 en de M44 doen het wel met vervangingsnaalden, de V15III in mijn ervaring niet. Een nieuw element begint zo'n beetje bij 50 euro, de Audio Technica 110. Het kan wel goedkoper maar dan zit je in de OEM DJ elementjes. Tsja je hebt die 1225 net gekocht. Maar als ik je een tip mag geven, gebaseerd op 6 jaar rommelmarkten aflopen en aan draaitafeltjes prutsen. Eenvoudige Pioneer pickups uit de jaren 70: Pl-12, Pl-12D, Pl-120, Pl-112. Kosten geen drol op Marktplaats. Simpele handmatige snaar aangedreven draaitafel, geen electronica geen automatiek. Universele Jap headshell aansluiting dus iedere moderne DJ headshell past erop. Simpele degelijke motor, goed hoofdlager, aluminium plateau uit 1 stuk, stevige metalen S vormige arm. Tulp stekkers met een apart aarde draadje. Nieuw snaartje erop, 5 euro. Nieuwe naald of nieuw element erop. Schoonmaken en goed afstellen. Goed opstellen. Goed uitversterken. Voor vlotte muziek(pop, rock, jazz) heb ik liever een Pioneer Pl-12D dan een Thorens Td166.
  6. Ben bezig een low budget vintage mono/78 TPM setje bij elkaar te harken. Heb al een Lenco L60 draaitafel en een Philips breedband speakertje dat in een 'open baffle' kast komt. Net een oude Philips mono buizen versterker gekocht via Marktplaats. Ik heb wel een Shure M75 met een gewone Lp en een 78 naald maar die is stereo. Ik zou hem wel mono kunnen aansluiten maar de ervaring leert dat dit de groefruis niet vermindert. Ik bleek zelfs nog een Shure M3D van begin jaren 60 te hebben maar helaas ook die is stereo. Een echt oud MM mono element met een lage compliantie dus voor zware armen zou mooi zijn. Wie weet een goedkoop vintage MM mono element wat hier in NL goed te krijgen is en waar nog reserve naalden voor zijn?
  7. Ik vind dat m.n. de betere Jap merken in de jaren 70 zelfs bij de goedkopere modellen vakwerk leverden, prima bouwkwaliteit die zelfs na 30 jaar er nog goed bij staat. Ik heb een Pioneer Pl-12D, SX-434 en SA-6100, resp. de op 1 na goedkoopste draaitafel, receiver en versterker van Pioneer van ca. 1975. Allemaal voor een tientje van de rommelmarkt gehaald, beetje opgeknapt en het speelt weer en hoe. Na 1980 rukken de plastic midi setjes op, alleen het top spul bleef goed. De topmodellen van de topmerken uit de 70s beginnen nu wel duur te worden, zodra je daar wat onder gaat zitten kan je nog altijd voor een koopje klaar zijn. Ok met versterkers en receivers heb je krakende potmeters (K60!), kapotte lampjes en vooral lekkende elco's. Platenspelers kan ik bijna altijd weer aan het spelen krijgen. Speakers kan je reviseren, bijv. randen vernieuwen, worden zat aangeboden op marktplaats. Heb ik net gedaan, het is wat pielen maar niet echt moeilijk. Cassette decks zijn problematisch. Bandrecorders kunnen dat ook zijn, hoewel ik heb een eenvoudige Akai GX 210D die na een opknapbeurt geweldig speelt. Analoge tuners uit de jaren 70 kunnen geweldig klinken, ik heb een simpele Akai AT-2200 die super klinkt op de kabel. Aluminium frontplaat, houten kastje en verlichte wijzertjes
  8. Puur voor klassiek zou ik idd zeggen Thorens. Wordt helaas wel wat gehypt de laatste tijd. De modellen TD145 en TD160 zijn goed maar hebben wel de zware TP16mk1 arm die m.i. echt vraagt om een MC element. Ik heb klassiek gedraaid met de TD145/TP16/Denon DL160, high output MC dus kan je zo op een MM phono ingang aansluiten. Hele fijne combi. TD160mk2,145mk2 hebben de lichte TP16mk2 arm die weer wel om een MM vraagt. Duurder en beter:TD125,126,127,320,520,2001. Slagje minder maar gaat wel: TD146,316,318. Niet doen: TD180,190,165,166,105,110. Nog enigszins ondergewaardeerd is de TD150mk2 met het kogel armpje. Zeer goed loopwerk en zelfs dat armpje is nog niet zo slecht, die zou ik weer wel combineren met een MM. Voordeel is het brede verwisselbare armbordje wat veel mogelijkheden biedt voor een latere arm wissel. Van het loopwerk valt iets heel moois te maken. Goede site over Thorens: http://www.theanalogdept.com/index.html
  9. Vraagje aan Haudio: hoe laat gaan jullie los in Sneek op 9 en 10 feb.? Cd vs. LP: de laatste tijd koop ik uit arren moede 2dehands Cd's vd rommelmarkt/kringloop, Lp's met goede muziek erop worden toch wel duur. Net Jimi Hendrix/Axis bold as love op Cd gescoord voor 1 euro, originele Polydor CD. Natuurlijk had ik hem al op LP. Echt het is appels met peren, het lijkt wel alsof ze een compleet nieuwe mix hebben gemaakt, het is een totaal ander geluidsbeeld. Muziek uit de analoge jaren 60 en 70 hoor ik toch echt liever op het originele medium en afgespeeld op apparatuur uit die periode. M.i. schiet je je doel voorbij als je jaren 60/70 pop/rock Lp's draait op moderne high end spullen. Klassiek is een ander verhaal.
  10. Ik vind het jammer dat het vinyl gebeuren in de Haai End sfeer terecht is gekomen. Zo van als je geen 5000 euro te besteden hebt dan kan je geen platen draaien. Het verbaast me nu juist telkens weer hoe goed jaren 70 spul vd rommelmarkt, kringloop of marktplaats.nl kan klinken. Platenspelers als Pioneer Pl-12D, Thorens, Dual 700 serie, Garrard SP25mk4, Philips 777, Lenco L75/76/78 doen het echt wel na een goede opknap- , tweak- en afstel beurt. Versterking liefst ook weer met jaren 70 Japans spul als Marantz, Pioneer, Luxman, Kenwood, Akai, Sansui, sommige Sony en Yamaha versterkers of receivers met een goed phono gedeelte. Ok de laatste tijd wordt het betere jaren 70 spul wat gehypt maar ook de eenvoudiger modellen zijn vaak erg degelijk gebouwd en klinken erg goed. Ik heb ook een paar Philips CD spelers uit de jaren 80 op zolder liggen, gekocht voor het (CDM2/4) loopwerk. Daar kan ik echt niet langer dan 5 minuten naar luisteren. Wat heeft ons bezield in de jaren 80. Kan je aan de popmuziek ook wel horen. Duran Duran iemand?
  11. Als het de TP16mk1 "taartschep" van 16 gram is dan kan een Denon DL160 daar prima bij, heb ik mee gedraaid. Heerlijk voor klassiek/opera/kamermuziek, jazz, akoestische dingen, ballads. M.i. minder voor vette pop en rock, was ie te netjes voor. Shure M97 zou kunnen maar dan wordt de resonantie frequentie van het geheel vrij laag dus moet je oppassen met kromme platen en kom je in de rumble terecht.
  12. Oh ja ik heb de mijne besteld op www.phonophono.de voor 130 euri. Ik heb laatst een stukje gelezen in het Duitse blad LP over een meneer in de Heimat die DL103's uit elkaar sloopt en ze "naakt" op een bodemplaat van ijzer resp. koper monteert. Deze uitkleed operatie kost uiteraard wel extra geld
  13. Hier staat de 777 met wat stukjes 2zijdig tape geplakt op een stuk 18 mm MDF op 3 spikes+onderplaatjes+stukjes vilt. Op het rek van mijn grote set. Speelt toch werkelijk niet slecht nu. OK het geluid heeft niet het 'gewicht' van de dikke Lenco's die er normaal staan te spelen maar de 777 kan het zo toch opnemen tegen andere pickupjes uit mijn collectie zoals Dual 704, Thorens Td166 en Luxman OD284. En die krijg je niet meer voor een tientje op marktplaats. 777
  14. Ik heb hem een tijdje gebruikt op mijn gepimpte Lenco L78 met een Rega RB300 armpje. Phono pre is de Lehmann BCSE. Erg lekkere sound vooral in het mid. Het hoog rondt ie iets af, scheelt wel weer in groefruis en gevoeligheid voor tikjes, die is dus aangenaam laag. Erg lekker vooral voor jazz. Enig nadeel is de levensduur, na minder dan een jaar begon ie te vervormen. Da's wel erg kort vind ik, ik draai best veel platen maar toch.
  15. Drom, Philips Toen Was het Goed! Eind jaren 70 had onze gloeilampen fabriek best leuke consumenten haaifaai. En nog echt Made In Holland al kwamen de top producten zoals de befaamde Laboratory series vaak uit het buitenland. Zie http://www.mfbfreaks.nl/ voor oude brochures. "Waarom er staat daar geen foto van op je site?" Als je echt mijn lelijke kop wil zien... http://members.home.nl/fmunniksma/FreekWood/index.htm
×
×
  • Create New...