Pimster
Members-
Posts
27 -
Joined
-
Last visited
Audio Set(s)
-
Hoofdset
T+A V10 buizenversterker<br>Piega P5LTD luidsprekers<br>Moon Nova CD speler<br>MF XPlora tuner<br>MF XCANv2 en Sennheisser HD 600<br>OCOS lsp kabels<br>zelfbouw interlinks, zilver
-
Ik heb eens gekeken op internet, maar die A5 is wel erg duur, als je het bovengenoemde commentaar in aanmerking neemt. Is de foto van Soundwave van de Kw500? Dat ziet er wel beter uit (de voeding en de verlengingsas althans) maar dat kost ook een hele hoop geld. Die versterker krijgt wel erg goede (amerikaanse) recensies. Ik ga toch liever voor zwaar en solide...
-
Geen draadbruggen...? wel 25cm draad van de potmeter naar de print....
-
Wat is in godsnaam een okkie nokkie?
-
Ik draai al een aantal jaren met OCOS, daarvoor met vd Hul cs122 en teatrack. Ik vind absoluut niet dat het laag te wensen over laat. Wat jij vindt voor mid en hoog (definitie, detail) gaat in mijn opstelling ook op voor het laag. Ik heb OCOS bij m'n dealer kunnen vergelijken met veel duurdere kabels (o.a. Nordost, Supra) en goedkopere (gewoon koper, en Oehlbach) en moest met hem eens zijn dat OCOS de meest neutrale was. 't is dun en ziet er niet sexy uit, dat dan weer niet.. De Qed kabel heb ik helaas nooit gehoord, dus je vraag kan ik niet beantwoorden.
-
T+A V10? Dynamisch, attack, maar ook warm in de goede zin des woords. (zonder handgrepen, op 4 ohms luidsprekers met impedantieminimum van 2,2 op 200hz). Ik heb 'm en verkoop 'm niet..
-
Mooie posting Sherwin... maar misschien geldt dit niet voor iedere soort van muziek. Doe mij de violen en piano's toch maar over iets moois...
-
Oops... Fender it is...
-
Wat ik nou niet goed begrijp is dat de Scatman niet eventjes een (willekeurige)interlink gebruikt om die brugjes tijdelijk te vervangen. Dan kan ie gewoon zelf even horen wat dat brengt... en of zo'n verandering in zijn oren ook een verbetering is of kan zijn.. en dan misschien nog een ander interlinkje proberen.. Of wil Scatman "goedkeuring" van dit forum?
-
Ik denk niet dat het tikken wordt veroorzaakt door het te grote kastvolume van de Nuance. De Nuance is een mooie speaker (nooit thuis gehoord, wel meermaals bij Sp&Co) die best "hard" kan. In de Natural One toepassing zal de woofer door het kleinere kastvolume best strakker zijn. Volgens die Lectuur Special geeft ie dan ook nog relatief veel bas af (heb ik nooit zelf gehoord). Maar dat tikken, nee.. Misschien toch gewoon te hard draaien in een te grote ruimte? Ze doen t bovendien alletwee als ik het goed begrijp, het zou toch wel toevallig zijn als beide units hetzelfde mankement vertonen? Noot voor fireman: allpassfilter verwijderen kost niets, dan is t alweer een leuker projectje om te proberen toch?
-
Ik vind de esotec ook een prachtige tweeter en heb hem meerdere malen toegepast (net zoals D28/2), maar ik ken hem alleen zonder allpassnetwerk..
-
Beste Fireman, in de originele natural one zit de dure esotar tweeter. Als ik het zo zie heb jij de D28 of esotec. De opbouw van het filter is identiek aan dat van jou, m.u.v. dat allpassnetwerk (bij jou L2 en L3 en C3 en C4). Ik zou in jouw geval voor L2 en L3 tritec spoelen nemen, met zo mogelijk identieke gelijkstroomweerstand als de luchtspoelen die er nu inzitten. Als je het allpassnetwerk laat vervallen zul je het rendement van de tweeter moeten verlagen, door verhoging van R2 met een waarde gelijk aan de serieweerstand van beide spoelen. Leuk projectje toch? en je komt toe met minder onderdelen in het filter, dat kan nooit kwaad. Overigens is er in de Electuur luidspreker special 10 (midden 90er jaren) meer geschreven over dit onderwerp, ook over de natural one. Ik heb dat nummer eventueel wel te leen. Groeten, Pim
-
Ik denk dat ik mijn eerste versterker (Marantz 1030) uit 1975 ook maar ga aanbieden in Duitsland... Iemand advies voor de vraagprijs? Tussen de 1000 en 1500 Euro ofzoo.... (wil ik 'm ook nog wel eerst afstoffen)
-
Fireman: Volgens mij staat zo'n vertragingsnetwerk (allpass netwerk) ook in serie.. In ieder geval de spoelen. Heb je de speakers ooit wel eens zonder beluisterd? In de natural one hoort standaard geen fasecorrectie..
-
Vorken zaten idd geklemd, maar kennelijk niet zo goed. misschien is dat wel de verklaring. Je hoort wel vaker dat klemmen beter is dan solderen, vandaar ook het wirewrappen in de electronica. Ik twijfel daar toch wat aan, en denk eerder dat het vermijden van overgangen voordeel oplevert. Bv bij hardwiren van luidsprekerfilters, dat scheelt letterlijk de helft..
-
In het kader van verander eens iets aan je installatie zonder geld uit te geven, heb ik mijn luidsprekerkabel (OCOS) vanavond tijdelijk vervangen door twee stukken 2x2,5 mm2 koperdraad van Oehlbach die ik nog had liggen. Buiten het (negatieve) effect op de geluidskwaliteit had dit tot gevolg dat van 1 van de OCOS adapters een vorkje afschoot. Vervolgens heb ik alle vorkjes verwijderd en de adapters met blanke draad aangesloten (amp en luidsprekers). Zonder in audiofiele termen verzeild te raken wil ik wel even kwijt dat het geluid in mijn beleving mooier is geworden.. (toch nog wat termen, rust, vloeiend, detail m.n. in mid hoog...) 't Is natuurlijk niet een nieuwe tweak, maar ik had het gewoon nooit geprobeerd en ben nu verrast door het effect. Het staat wel minder sexy, maar dat is OCOS draad toch al niet zo. De vorken waren overigens niet zo bijzonder (verguld blik)hoewel ze bij destijds een dure versterker werden geleverd. Nu maar weer luisteren!