Jump to content

Fransosowitz

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

About Fransosowitz

  • Birthday 13-02-1978

Social Media

Personal Information

  • Interests
    Versterkers, cd-spelers, luidsprekers, bekabeling en luidsprekerplaatsing.

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    Stereo muziekinstallatie met Sonus Faber, Yter, Krell, Njoe Tjoeb 4000 reference en Transparent
  1. Spreek alsjeblieft niet over luidsprekervermogen... Dat bestaat niet: het is luidsprekerbelastbaarheid.
  2. Bezoek de site van Kemp eens: Kempelektroniks Die zijn gespecialiseerd in dat soort zaken. En hebben van allerlei geschikte produkten in hun assortiment. Ook kun je daar volgens mij losse kabels kopen als je zelf aan de slag wilt.
  3. Ben al jaren de eigenaar van een Solidsteel audiorek. En dat bevalt uitstekend. Heb ooit een H1 gehad. En sinds 1,5 jaar hetzelfde model als van de foto alleen dan met 1 extra plank. Het is een zeer stabiel rek. Waarbij elke plank ontkoppeld is met kegels. Onderaan het rek spikes, die instelbaar zijn in hoogte. De afwerking van het rek en planken is ook dik in orde. Wat mij betreft een aanrader.
  4. Voor diegene die gek zijn van het merk Sonus Faber is er een Deense club op:Sonus Faber club Het is een beginnende web-site. Sinds 1 jaar geloof ik online. Teksten zijn gewoon in het Engels. En je kunt eventueel lid worden waardoor er meer van de website beschikbaar is.
  5. Inderdaad bieden stands veel meer plaatsingsopties die het geluidsbeeld duidelijk ten goede kunnen komen als je hier mee experimenteerd. Aan de muur heeft ook het grote nadeel dat als ze vast zitten, je niet even makkelijk aan andere plek kan uitproberen die misschien wel/mischien niet beter is. Net als voor de zgn. boekenkast luidsprekers geldt, dat er erg weinig speakers zijn die het beste "aan de muur" presteren. Bijna alle speakers presteren beter als ze een stuk(je) van de muur af staan op een stabiele stand. Dit komt o.a. de ruimtelijkheid van de muziek/film erg ten goede. Persoonlijk zou ik altijd voor stands gaan, mits ze goed stabiel zijn.
  6. Bij mij gaf bi-wiren een grote verbetering: meer rust en een beter definitie van het geluidsbeeld. Ook duidelijk meer diepte trouwens. In de meerderheid van de gevallen heeft de fabrikant bewust gekozen voor bi-wire aansluitingen omdat dit het beste past bij de opzet van het gebruikte scheidingsfilter. Er zijn trouwens ook diverse luidspreker kabels die "inwendig" dubbel zijn, maar er aan de buitenkant uitzien als een dunne single wire op de dubbele vorken/pluggen na dan. Een bi-wire hoeft dus niet perse te betekenen dat je een dubbele losse kabel hebt lopen of dat de kabel erg dik is. Waarom niet een bij een hifi-zaak langs gaan en vragen of je wat mee naar huis kunt nemen om uit te proberen?
  7. Ondertussen geloof ik zelf ook niet meer in de vloer of kruipruimte. Heb o.a. digitaal contact gehad met een akoestisch adviseur. Blijkt dat een kruipruimte wel invloed kan hebben theoretisch. Maar dat er dan sprake is van absorptie en niet van versterking. De verhoudingen binnen mijn woonkamer zullen gewoon de boosdoener zijn. Helaas, weinig aan te doen. Tenzij er basstraps gebruikt gaan worden o.i.d. Maar daar zie ik niet zoveel heil in. Je kamer wordt er meestal niet mooier op.
  8. Volgens mij is trouwens Durob importeur van Symo. Misschien kunnen zij je wat meer vertellen.
  9. Symo is inderdaad een Zwitsers merk. Heb zelf ooit luidsprekerkabels van gehad (LS5X geloof ik).
  10. Heb een aantal jaren een Krell KAV-300i gehad. Met veel plezier overigens. Ben inmiddels overgestapt naar een grotere Krell. Als je een versterker zoekt die neutraal is, met veel dynamiek en een mooi stereobeeld. Dan zul je daar geen miskoop aandoen. Nog 1 tip: sommigen modellen worden aangeboden met een interne offset killer. Deze is normaal gesproken door Durob erin gezet en zorgt voor duidelijk meer rust in het geluidsbeeld. Zeker een aanrader. Heb zelf de verschillen gehoord, en dat was de moeite waard! Prijzen zijn rond de 1100-1200 euro.
  11. Het blijft inderdaad erg lastig om iets de schuld te geven. Heb vandaag dempers onder de luidsprekers geprobeerd. Dit had weinig effect. Mijn (voorlopige) conclusie is misschien dan dat het toch aan de ruimte zelf ligt die ongelukkige verhoudingen heeft...
  12. Iedereen bedankt voor de tips tot dusver. Het zijn inderdaad luidsprekers met basreflexpoorten (aan de achterkant). Het volproppen van deze poorten geeft een lichte verbetering. Maar bij lange na niet genoeg. Heb echt het idee dat het door de kruipruimte of door de vloer die meetrilt komt. Ondanks dat het een betonnen vloer is. Als ik op bepaalde plekken spring, en weer neer kom hoor ik wat trillingen... Hopelijk kan ik binnenkort dempers proberen onder de luidsprekers. Kijken of dat helpt. Andere demping in de kamer of iets dergelijks helpt tot nu toe nauwelijks.
  13. Sinds enkele dagen heb ik full range luidsprekers (Sonus Faber Cremona) op proef thuis voor de vervanging van mijn huidige monitoren. Als snel werd duidelijk dat er een flink akoestisch probleem aanwezig was: het laag is te dik en resoneert veel en vaak. Zo veel dat de andere kwaliteiten van de nieuwe luidsprekers overschaduwd worden. Aan de luidsprekers zelf ligt het absoluut niet: ik heb ze in een andere ruimte gehoord waar ze subliem klinken. Ook wat laag betreft. De ruimte waarin ze staan is L-vormig en heeft een oppervlak van ongeveer 40m2. Alle denkbare plekken voor de luidsprekers zijn uitgeprobeerd: alle kanten van de kamer en met grote en kleine afstanden tot de achter- en zijmuur. Het probleem blijft bestaan. Onder de volledige woonkamer is een kruipruimte aanwezig. En nu heb ik het idee dat dit de boosdoener is. De vloer die we hebben is echter van beton met een tegelvloer er bovenop. Toch heb ik het idee dat de vloer trilt bij lage bassen. Zijn er mensen die dit probleem ook hebben? En is het inderdaad mogelijk dat een kruipruimte voor problemen kan zorgen? En last but not least: zijn er oplossingen voor die een dergelijk "kruipruimte" probleem? Zijn er bedrijfen die gespecialiseerd zijn in akoestiek in de woonkamer? Soundscapes is er eentje van heb ik gezien. Andere nog?
  14. Zelf heb ik geen review van dit model. Ik weet alleen wel dat de Krell 250a en 250p getest zijn in de Hifi News november 1997. Dus misschien kun je die nog krijgen?
  15. Als iemand het augustus nummer heeft van het Duitse Stereoplay, dan zou ik graag die test willen lezen. M.b.v. inscannen of iets dergelijks. Iemand toevallig?
×
×
  • Create New...