Soran
Members-
Posts
5 -
Joined
-
Last visited
Everything posted by Soran
-
de luidsprekers hebben geen dips, de nominale impedantie is 8 ohm, maar ook de minimale impedantie is 8 ohm. de versterker heeft ook niet echt problemen met 2ohm of zelfs 1 ohm als je niet te luid gaat, anders valt ie automatisch uit. maar de versterker voelt zich nu eenmaal beter bij een hoger voltage waar ie voor gemaakt is dan een groter amperage, want dat doet de kwaliteit en de levensduur helemaal niet ten goede. en ik wil wel graag dat mijn versterker nog eens 30 jaar op mijn kast mag blijven staan.
-
Hoi, Ik ben sinds kort in het bezit van B&W 802 series 80 luidsprekers. Ik zie op de site van bwspeakers dat er ook een 802M versie is. Het verschil is dus dat deze een baspoort hebben. Volgens de specificaties zijn ze 5 db !!! luider (op 1watt) en gaan de helft lager in frequentie respons, ook de impedantie is verlaagd naar 4 ohm. Ik vraag me af wat de rede is dat ze eerst gesloten kasten gebruikt hebben, als dit zo een verschil geeft moeten ze dat toch direct gehoord hebben ? mijn dm-7 en dm-14 luidsprekers zijn ook gesloten kasten. de 4 ohm is ook niet echt goed voor mij. 8 ohm zou minder vervorming hebben, en beter zijn voor mijn versterker, zeker als je er nog andere luidsprekers bij zou hangen, daar ik 3 paar luidspreker uitgangen heb aan mijn pioneer sx-1980. De gewone 802 gaat tot 55hz op -2db ik heb wat frequentietesten gedaan en het laag komt er echt geweldig door dat je de druk op je oren voelt. ook van het volume heb ik niet bepaald te klagen, met mijn wattmeters tot pieken van 270 watt snap ik ook niet dat 1 poort nog meer rendement zou hebben ? zou je niet juist veel meer vervorming krijgen op hoger vermogen daar de woofer minder weerstand heeft ? wat zijn jullie gedachten voor en tegen ?
-
wat mij het meest dwars zit is dat ze gewoon liegen in wat ze tegenwoordig meegeven als technische documentatie. om een voorbeeld te geven bij de pioneer receiver van mij zeggen ze totaal harmonische vervorming 0,03% daar blijft ie altijd en gelijk wanneer onder. als je daar dieper op in gaat zie je dat ze bedoelen op zowel het laagste vermogen als op 2x270 watt vol vermogen. als je gaat meten op vol vermogen op 1khz zie je dat dit niet boven de 0.006% thd gaat. bij nieuwe versterkers zetten ze er gewoon het minimum aan vervorming dat ze maar kunnen meten op. gestabilizeerde en geschakelde voedingen zijn er echt niet om de klank beter te maken. ze zijn er om de toestellen goedkoper en kleiner te kunnen maken. de toestellen zijn zo ontworpen dat ze NIKS aan reserve hebben. Het ergste wat ik ooit gezien heb was zo een auto versterker met in het groot erop 6000 watt ! in een grote goudkleurige behuizing. er zat een hoofdzekeringetje van 30 ampere in. dat betekent dat de zekering springt bij een piek van 360 watt. om mijn versterker als voorbeeld te geven daar zit een zekering in van 6,3 ampere op 240 volt dat is een kleine 1500 watt piek. voor een 270 wpc versterker.
-
Er zijn veel verschillende soorten van vervorming. met harmonische vervorming word bedoeld vervorming OP de harmonische (dus niet dat de harmonische zelf als vervorming word beschouwd). Als je klank kleur wilt in je muziek is het juist de bedoeling dat de harmonischen en zelfs bepaalde niet harmonische frequenties gaan meetrillen dit zorgt voor een warme klank. als de lampen of transistors dus op temperatuur staan is het dus inderdaad zo dat er een hoop andere frequenties lekker meetrillen. en genieten maar Kijk maar naar een vleugelpiano hoeveel frequenties daar meetrillen als je 1 toets indrukt
-
Toen ik geboren werd (1982) had mijn vader reeds een rotel rx-1603. dat ding stond bijna dag en nacht te spelen. na meer dan 20 jaar zonder problemen heeft ie m aan mij gegeven, ik wist toen nog niet veel van speakers en versterkers dus ik heb ermee geprutst tot en met. ik heb er minder dan een halve ohm speakerbelasting op aangesloten, en dan verschoot ik ervan dat de versterker in overload viel als ik m helemaal opendraaide. de versterker is 2x180 watt onder alle omstandigheden. ik wou altijd beter dan wat mijn vader toen gekocht had. ik heb tientallen andere versterkers gehad waaronder mosfet versterkers van 2000 watt en toch ging die rotel echt wel gewoon harder. wetende dat ik toen met rcf 554k en jbl 2225h woofers zat. Na jaren zoeken heb ik nu gevonden wat beter is. ik heb nu b&w dm7 luidsprekers van 1977 en een pioneer sx-1980 versterker gekocht voor 500 euro. allemaal in nieuwstaat met handleidingen en zelfs de originele dozen van de speakers er nog bij. na bijna 30 jaar klinkt dit alles nog steeds perfect. zonder kraken zonder ruis. Nieuwe toestellen daarentegen kosten al direct enkele 1000den euros, klinken meestal scherp en teveel opgefokt in de bassen (om te doen alsof ze toch warm klinken) als het toestel na 5 jaar kapot gaat vind iedereen het de normaalste zaak van de wereld. aangezien alle componenten van zowel de goedkoopste als de allerduurste hifi toestellen opzettelijk gemaakt zijn om niet lang mee te gaan. de jaren 60 en 70 was niet voor niets het gouden tijdperk, het geld kon niet op. kwaliteit stond kost wat kost op de eerste plaats. vanaf de jaren 80 zijn nooit meer receivers gebouwd die aan deze toestellen konden tippen zowel kwa kracht als kwaliteit. en zeker niet tesamen. nu staat geld op de eerste plaats. en kwaliteit is voor de technici enkel nog wat ze op hun computerschermpje zien. niemand hoort blijkbaar nog het verschil. Ik wil wel eens zien hoe de top of the line toestellen van nu er binnen 30 jaar uitzien. dan werkt mijn pioneer waarschijnlijk nog altijd. lol Als er iemand zin heeft om over technische specificaties te gaan praten over nu en toen kan ik wel een boekje opendoen