Jump to content

kappa7

Members
  • Posts

    7500
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kappa7

  1. Ik ben benieuwd of dat dit wel het gewenste resultaat gaat geven. Mijn ervaring met PF is op digitaal gebied nu niet echt geweldig. En het klop protools wordt veel in de studio gebruikt en zeker met een MAC zal je waarschijnlijk ook gewoon je DAC direct kunnen aansturen. Mac is immers ook gewoon een linux versie. Zelf heb ik hier protools overigens ook op de windows laptop staan om mijn midi keyboard te kunnen gebruiken. Maar voor de weergave van muziek is dat dan weer niet echt geschikt. Daar is gewoon een audio player beter voor geschikt.
  2. Een wnidhoos machine heeft drivers nodig die dus niet meer werken! Vandaar dat de Linux oplossing wel een goede is, daar zitten eigenlijk alle drivers wel in. En een mini PC koop je tegenwoordig al voor niet te veel geld en kan je een prima muziek server mee maken. https://www.itgigant.nl/hp-refurbished/hp-prodesk-600-g2-dm-mini-pc-i5-4gb-250gb/ of deze https://dealstunter.nl/product/hp-elitedesk-800-g1-dm-i3-4150t-8gb-128gb-ssd-windows-10/?utm_source=marktplaats&utm_medium=referral Dat gebruikt niet veel stroom en kan je in principe gewoon 24-7 aanlaten. Zo staat hier via een vergelijkbare machine de radio streams aan naar de diverse eindpunten die hier door het hele huis staan. Scherm en toetsenbord is niet nodig en bediening gaat via een telefoon of een browser. En het klinkt over het algemeen ook nog eens beter dan via een windows machine. Die zijn in basis totaal niet geschikt om muziek mee af te spelen. Het kan wel maar dat is dan weer een andere hobby. Maar beter als dit zal je met windows niet lukken.
  3. Was een leuk project om te doen lijkt me.
  4. Als je ergens een PCtje hebt liggen kan je daar Daphile opzetten. Deze draait dan op linux, daar heb je waarschijnlijk geen drivers voor nodig. Kan je opstarten van af een USB stick om te proberen.
  5. Duidelijk, dat zal inderdaad best wel effect hebben.
  6. Dat is netjes geworden. Wat voor materiaal zit er eigenlijk achter de latten? Het ziet er uit als jutten, dempt dat wel voldoende?
  7. Zit er niet een 20 pin header onder dat bord? Mogelijk past de Xing er dan zo in.
  8. Ah dat is jammer, zou een goede upgrade geweest zijn. Een andere optie is om een Denafrips interface te gebruiken Zit dezelfde chip in en is een mooie mannier om van usb naar een andere standaard te gaan.
  9. Deze https://www.xingcore.com/?page_id=12 En kan je gewoon hier kopen. https://nl.aliexpress.com/item/1005008002988875.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.71fbtHwatHwatN&algo_pvid=2b7477fe-11c8-4b1f-8ee6-9edbd75ee9e0&algo_exp_id=2b7477fe-11c8-4b1f-8ee6-9edbd75ee9e0-0&pdp_ext_f={"order"%3A"8"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!EUR!97.07!53.39!!!722.25!397.25!%40214100f417395740562935546ea01e!12000043225974523!sea!NL!2470306294!X&curPageLogUid=QDOHzqNCk3hJ&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Als het goed is zit er in de Hex nu deze, https://www.amanero.com/drivers/combo384-D.pdf Die kan je gewoon uit de Hex schroeven en de Xing er in. Als het goed is zit die onder het AES EBU interface bord. Kijk eerst ven goed in de DAC of dit klopt voor je gaat bestellen.
  10. Ja geen enkel probleem, en daar ga je zeker veel plezier van beleven. De Hex dac is een mooie Dac maar de USB interface kan echt beter.
  11. In USB interfaces zit behoorlijk veel verschil. Waar ik ooit begon met een Amanero interface is deze vandaag de dag wel erg achterhaald. Wel is er een nieuw model op de markt, die heb ik nog niet getest. Inmiddels is de Xing U30 USB interface op dit moment wel het best haalbare. Het leuke is dat deze behoorlijk pin compatibel is met de Amanero en je dus voor een paar tientjes je huidige DAC behoorlijk kan verbeteren. Een van de DACs die met de Amanero zijn uitgerust zijn de Metrum DACs. die kan dus echt beter met een andere interface. Het bovenstaande geeft aan dat je niet zomaar een interface techniek kan beoordelen, het gaat om de implementatie ervan.
  12. Zo is het, En vergeet niet dat is een alles in een doos ook gewoon een pc met een besturingssysteem en een dac zit.
  13. Je moet toch iets roepen om je te dure aanschaf te rechtvaardigen.
  14. Tja ik heb al jaren een mini PC staan met Daphile er op en heb ik totaal geen onderhoud aan. Heb een keer de hardware vervangen maar verder speelt het gewoon prima. Ondanks dat ik het best wel leuk vind om met PC's te spelen is dit de machine waar ik het minste omkijken naar heb. En toetsenbord en beeldscherm zijn daarbij niet nodig. virusscanner en windows updates ook niet.
  15. Ik moet zeggen dat ik de ondersteuning van Sonology ook best mager vind. Ik heb hier een NAS staan waar max DMS6 op wil draaien en daar zit al geen Docker meer in, Dat heb je toch nodig als je wat wil gaan testen. Ook LMS wordt al niet meer ondersteund en zo zijn er nog wel meer pakketen die interessant zijn maar uit de bib gehaald zijn.
  16. En nu maar hopen dat Aurender nog blijft bestaan en de support blijft leveren. Met een PC oplossing ben je toch wat flexibeler. Mooi dat dit zo werkt Hans. Lijkt me beter dan alles via het tablet.
  17. Grappig in tijden niet zo gelachen, bedankt!
  18. Oxidatie van de contacten kan maar zo gebeuren. een paarkeer los halen en weer aansluiten kan dat wel verhelpen.
  19. Ja kan ook. Je kunt ook denken 0 is niks, dus uit.
  20. Precies andersom eigenlijk 1 is aan 0 is uit.
  21. Wel een interessante insteek eigenlijk. Goed meten wordt over het algemeen vergeleken met een rechte draad, wat er in gaat moet er onveranderd uit komen met alleen meer gain. De apparatuur mag dus zo min mogelijk toevoegen. Alleen hoe zit het dan met de de triode versterker die we zo mooi vinden. Met technische een ramp om dat de vervorming hoog is, en dan willen we nog het liefst 2e harmonische geen 3e. We stellen dan vast dat de apparatuur niet goed is of nemen we de toevoeging voor lief en genieten daar van? Bijde opties werken voor mij en vind het geen aantasting van de muziek wanneer deze 2e harmonische er zijn. Tis waar je voorkeur ligt en beide opties zijn prima. Tis me overigens wel opgevallen dat er mensen rond lopen die zich met name op metingen focussen vaak toch wel wat vervorming toelaten zonder daarvan bewust te zijn.
  22. Voor dergelijke toepassingen hoef je echt geen Wi-Fi wizard te wezen. Alle providers krijgen hier veel vragen over en dit onderwerp is ondertussen redelijk plat geslagen. Het gaat echter fout als mensen zelf gaan klooien, dat kan natuurlijk een leuke hobby zijn maar dan doe je dat om er van te leren. Wil je iets voorspelbaars wat voor thuis werkt dan zijn daar voldoende oplossingen voor beschikbaar. Het mixen van merken en verschillende standaarden is dan vaak een recept voor teleurstellingen. Aangezien elke fabrikant zijn eigen standaard hanteert is het lastig om zo maar een doosje te kopen. Je hebt als je niet happy bent met je Wi-Fi thuis eigenlijk 2 opties. De eerste is blijf bij de fabrikant van je router en kijk of die een access-point heeft wat met het router samenwerkt. Is dat er niet dan is de optie eigenlijk alleen nog om de bestaande wifi van het router uit te zetten en een systeem op te hangen dat de wifi overneemt. Voordeel daarvan is dat bij het wisselen van provider je niet gelijk ook je accespoints moet aanpassen. het is immers een los netwerk met enkel een LAN interface. Je kan dan ook nog er voorkiezen om een eigenrouter te nemen maar dan moet je al weer weten wat je doet. Ondersteuning daarvoor van de provider is minimaal en vaak zijn de verstrekte routers ook meer dan snel genoeg om in de meeste huisinstallatie te voldoen. Wil je thuis een server draaien in een virtual LAN dan is een router en een extra firewall wel nuttig. Voor wat muziek te streamen voldoen alle routers, daar heb je geen Fritzbox voor nodig.
×
×
  • Create New...