Jump to content

Klaas

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

    Never

Everything posted by Klaas

  1. De duurdere TANNOY's zijn niet echt volgens de laatste interieur trends van Jan des Bouvrie gebouw, maar wel van duurzame materialen en van een compromisloos ontwerp die in het oosten (o.a.Japan) een waar status symbool zijn en dat mag ook wel voor speakers in deze prijs klasse (20.000 euro - 28.000 euro). Het is ook niet voor niets dat in het boekje Best of Brands naast o.a. Heineken en Rolls Royce er maar 1 speakerbouwer genoemd staat, en dat is TANNOY. TANNOY bouwt al ruim 75 jaar speakers en heeft wereld wijd een goede reputatie opgebouwd bij zowel professionele gebruikers in de studio als thuis gebruikers. Het uiterlijk speelt eigenlijk geen rol, de ene houdt van blond en rond en de andere houdt van een stoot in rood, maar als het karakter niet match wordt het nooit wat. Groeten Klaas.
  2. PD, Ik ben ooit is met een eigenbouwsel interlink van Speaker & Co begonnen en toen naar de VDH D-102 overstapt, vervolgens heb ik de veel duurdere Siltech's en Harmonic Technology kabels in mijn bezit gehad en weer allemaal ingeruild en ben nu heel tevreden met een goedkopere (dan de S & HT) VDH the Second kabel die klinkt binnen mijn systeem buiten gewoon goed en is voor veel duurdere kandidaten onverslaanbaar. Maar dat is per systeem verschillend, ik heb onlangs bij een winkelier een A - B vergelijking gehoord tussen dure Nirvada kabels en nog duurdere NBS kabels, die laatste klonken anders maar niet mooier of slechter maar anders. Het is aan je zelf om te beoorden wat je goed vind klinken of niet maar ik denk dat de interlinks een zeer goed kwaliteit verhouden hebben en zeker het proberen waard zijn.
  3. Beste Formers: Iets wat mij opvalt als je speakerkabels in het duurdere segment ga bekijken is dat ze in omvang behoorlijk toenemen, maar ook dat ze nog eens extra dik ingepakt worden waardoor ze de afmetingen aannemen van een flinke tuinslang. Merken als bijv.: Siltech, Monster, Kimber en Harmonic Tecnologie enz. enz. maken allemaal in het top segment zulke dik verpakte kabels. Kharma gaat zelfs nog een stapje verder en maakt een soort van Boa Constrictor achtige speakerkabel. Toen ik laatst de Pro 11 van Harmonic Technology aan het bekijken was bleek dat de aders in een soort van watten material omhuld was, en ook op de site staat te lezen dat er een soort van Katoen pulp gebruikt wordt met de functie extra afscherming te bewerk stellen en vibraties op te vangen en direct contact en reflecties van de grond te vermijden. Als het waar is dat dit een verbetering zou beteken moet het natuurlijk ook werken als je zelf je eigen speakerkabel in de watten legt en daar een of andere slang omheen trekt. Of hebben jullie formers daar een andere mening over. Alvast bedankt voor jullie reacties. Gegroet Klaas.
  4. Hallo Formers, Heeft er iemand ervaring met het laten aanleggen van een aparte stroomvoorziening voor de audio-/videoinstallatie door Kemp Electroniks, zoals hieronder beschreven. Lees dit !! En wie weet wat plus minus de prijs hiervan is. Alvast bedankt voor de reacties. Groeten Klaas.
  5. Op het moment gebruik ik een kort gestript stukje speakerkabel om mijn bi-wire speaker terminals met elkaar te verbinden. Dit klinkt vele malen beter dan het standaard door de fabriek mee geleverde koperen stripje. Nu zag ik op de site van Cardas dat zij special daarvoor een flexibel koperen mooi dingetje ontwikkeld hebben wat al vanaf 5.50 euro per stuk te koop is. Is er iemand die er met deze Cardas Adjustable bi-wire Jumper plate gebruikers ervaring heeft ? Al vast bedankt voor je reactie. Groeten Klaas
  6. Hallo Allemaal, Ik heb onlangs speakerkabels gekocht waarvan de fabrikant (v/d Hul) zegt dat het een AWG waarde heeft van 5. De connectoren (WBT) die ik er op wil gaan zetten hebben een AWG waarde van 8. De vergulde kabelhoes die WBT aanbied om over de ontblote aders te knijpen heeft een AWG waarde van 6. Hebben deze verschillende AWG waardes nadelige gevolgen voor de overbrenging van het signaal ?. Alvast bedankt voor jullie reacties. Groeten Klaas.
  7. Er staat een recentie van deze Vincent versterkers in het duitse STEREOPLAY audioblad. http://www.stereoplay.de/d/25397 Groeten Klaas.
  8. ZEG MAAR NEE, DAN KRIJG JE ER TWEE ! WE NEMEN BROODJES EN KOFFIE MEE ! HET WORDT NOG DRUK EIND MAART IN ROTJEKNOR !
  9. Musical Fidelity maakt hele degelijke apparatuur tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik luister nu zelf al een jaar of drie naar en MF voor/eind combo en ik ben er zeer over te spreken. Zeker als je plannen hebt om ooit eens Magnepan te gaan kopen, heb je aan Musical Fidelity een hele knappe versterker die zeker geen moeite zal hebben met zo'n vaak toch lastige speaker. Ze weten ten minste nog hoe ze een engelse verstekers moeten bouwen. Groeten Klaas.
  10. Veel van de speakerkabel ontwerpen die door van den HUL worden gemaakt zijn gebasseerd op een principe waarbij de verzilverde koperen geleiders door een jasje van Linear Structured Carbon (LSC) worden omHULd. Dan komt pas het feitelijke buitenmantel materiaal van de kabel. Dit Linear Structured Carbon wordt ook gebruikt als geleidings materiaal in de interlinks “the First” en “the Second” maar ook in de speakerkabel “the Third”. Mijn vraag is de volgende: als je de uiteinde van je van de Hul speakerkabel gaat strippen (bijv. CS-122) om deze rechtsteeks (zonder connectoren) in de aansluit terminals van je speaker of versterker te steken moet je deze “LSC” laag dan ook weg halen zodat je rechtstreeks het verzilverde koper aansluit, of kan je deze “LSC” laag laten zitten en die meelaten geleiden. En wie heeft hier ervaring mee ? Alvast bedankt voor je reactie.
  11. Hallo Rogier en Audiopaul, Laten jullie ook op dit form weten wat de uitkomst is van deze netkabel luister sessie, ik vind en ik denk ik vele met mij het intressant te weten of de verschillen ook duidelijk waarneembaar zijn en zeker ook hoe de XTC kabel zich staande t.o.v. de Siltech. Misschien kunnen jullie ook nog een Harmonic Technologie netkabel scoren die schijnen ook erg goed te zijn. Alvast dank ! Groeten Klaas.
  12. Ik heb zelf een periode met een Tannoy D-500 (Dual Concentric) en Denon PMA 1500 (2x70 watt) combinatie gedraaid maar ik was daar niet echt over te spreken, bij een rustig normaal luister niveau klonkt de set als een wekker radio en de versterker moest open gedraaid worden wilden het geheel een beetje tot leven komen. Ik ben toen overgestapt naar monoblokken van Musical Fidelity en nu klinkt het bij laag vermogen wel spannend en dynamisch. Wat bij de wat grotere Tannoy speakers met Dual Concentric speaker systeem belangrijk is, is het feit dat de versterker een hoge mate van stabiliteit moet kennen. Vermogen/stroom levering en dempings factor spelen hierbij een rol. Als voor Denon kiest zou ik je adviseren om het met een PMA-2000 te proberen, deze is 80 watt en zeer stabiel. De kabel is zo sterk als de zwakste schakel, waarbij je met de Sony dit keer aan het kortste eind trekt wat overigens niets over Sony zegt want een leuke versteker uit de ES serie weet ook wel raad met de Tannoys. Probeer eens een versteker te leen thuis te krijgen dat kan je zelf de verschillen tussen de verstekers beoordelen. Groeten Mick.
  13. Moet de aardedraad in een netkabel een evenredige diameter hebben als de stroomtoevoer aders ? Of is het ook mogelijk om 4mm stroom aders te hebben en een 2,5 mm aarde draad erbij te plaatsen ? Alvast bedankt voor jullie reacties. Groeten Klaas.
  14. HeY bedankt LaMa dat is de info die ik zocht.
  15. Hallo Hifi vrienden, Ik ben voor plan om een stel speakerkabels en 2 interlinks te bestellen uit de USA bij een van de vele online kabelboeren aldaar. Het prijs verschil met de nederlandse importeur is zo'n +/- 700 euro (USA = 1300 dollar en in Nederland = 2000 euro). Natuurlijk zal daar invoerrechten en BTW over betaald moeten worden maar ik heb geen idee hoeveel dit zal zijn. Heeft er iemand ervaring met de additionele kosten in Nederland met een aankoop uit het buitenland gemoeid zijn. Alvast bedankt voor je reactie. Groeten Klaas.
  16. Ik ben bekend met beide speakers, de B&W vindt ik persoonlijk wat te kalmpjes, m.a.w. when the going gets tuff the tuff get going met de Tannoy, de B&Wtjes blijven op dat gebied achter. De Tannoy's eisen wel een degelijke stabiele versterker. Anders klinken ze naar een klokradio of naar een trompet zoals sodejuu ook al aan geeft. Maar met een goede versterker op de Tannoy's kan de B&W wel inpakken. Groeten Klaas.
  17. Wie gaat er wel naar deze luistershow en wie niet ? Groeten Klaas.
  18. Dat is goed nieuws we kunnen best nog wel een kwalitief goede connector aanbieder gebruiken. A hoewel ik wel het idee heb dat ze de WBT folder op de wc hebben zitten lezen alvorens aan het ontwerpen begonnen. Maar goed als de kwaliteit en beetje in de buurt komt en de prijzen zijn schappelijker dan die van WBT is onze hobby nog enig zins betaalbaar te houden. By the way heeft er iemand ervaring met de kwaliteit van dit merk ? Groeten Klaas.
  19. In sommige gevallen kunnen luidsprekers beter klinken als je ze gebi-wired worden aanstuurd. Maar moeten dit dezelfde soort kabels zijn of kun je daar ook kabels voor gebruiken van verschillende merken met dus ook een verschillende karakter. Om een extreem voorbeeld te maken zouden een flatline kabel van Nordost kunnen matchen met een flinke Van Den Hul kabel ? Of kunnen de verschillende kabel ontwerpen tijdverschillen veroorzaken waardoor de soundstage niet meet in orde komt ? Groeten klaas.
  20. Lapp is een zeer hoogwaardige industriel kabelbouwer, en het zou best kunnen dat Conrad deze
  21. Hoi JGCK, Wat voor versteker heb je nu op die Tannoy Guy Fountains aangesloten ? Groeten klaas.
  22. De Tannoy D-500 is in februari 2000 door het duitse "AUDIO" magazine nog uitgeroepen tot "Spitzenklasse" matriaal. (ik kan je deze test wel door mailen als je dat wil) PDF FILE - Lijst met Spitzeklasse speakers De D-700 heeft een bredere afstraling van de muziek en een dieper laag in huis dan de D-500 maar dat verlangd dan ook een grotere luisterruimte en is 1/3 duurder. Het grillige fase gedrag van de "Dual Concetric" speakerunit van Tannoy schommeld nogal en dat in combinatie met de aanvullende bass unit en het stijle filter van deze Definition serie, is wat sommige vesterkers niet zo prettig vinden. PDF FILE - Dual Concentric White paper Het zijn prachtig klinkende speakers maar ze tricky als het om de aansturing gaat maar dat geld voor meer speakers in deze prijsklasse. Groeten Klaas.
  23. Ik heb ze al een paar keer gehoord in diversen opstellingen maar ik vind het en knappe speaker !
  24. Ik ben de afgelopen dagen aan het knutselen geweest en heb op mijn voor/eindversteker en cdspeler een Conradsel achtige netkabel gemaakt. Ze zitten er pas twee dagen op maar wat meteen opval is dat het totale geluidsbeeld, ja hoe omschrijf je zoiets ? Het lijkt wel donkerder geworden, vooral de stemmen klinken dieper en warmer. Is dit een bekend verschijnsel, bij KEMP op de site staat geschreven dat zo'n netkabel wel een maand nodig heeft om in te spelen. Zijn er mensen die deze verschijnselen herkennen en is het inderdaad waar dat zo'n netkabel een lange inspeel tijd nodig heeft ????????
×
×
  • Create New...