-
Posts
1314 -
Joined
-
Last visited
Everything posted by Bebatoli
-
Rauna waren/zijn ook speakers in beton. https://rauna.com/
-
Neen het restaurant Molenhuys met daarachter de Scherpenbergmolen in de Tichelmanstraat.
-
Aan alle mensen die morgen komen. Ik heb opgegeven dat je de wagen op de parking van het Molenhuys kan zetten. Ze gingen normaal gesloten zijn maar dat is sinds gisteren veranderd. Je kan je wagen makkelijk in de straat zelf parkeren net na de parking van Molenhuys. Je kan de wagen gemakkelijk deels op de straat deels op de wei parkeren waar de molen staat . Alvast bedankt, Guido
-
Nog even wat extra info. Omdat ons bankstel staat tegen de trap en daardoor kunnen we niet achter mekaar zitten. We zullen dus regelmatig moeten wisselen om op de ideale plek te zitten. Ik herhaal nog eens dat er verschillende dranken zijn zoals fruitsap, koffie & thee. Wij voorzien ook broodjes met verschillende soorten beleg. De Magnepan's zijn niet te beluisteren omdat die in een andere ruimte staan. Dus enkel de Radiant, Purifi SPK16 en heel misschien ook de Purifi SPK5, ten minste als daar tijd voor is. Ik denk dat Bruno zijn Eigentakt versterkers niet meebrengt en zodoende zal ik met volgende electronica spelen. Pioneer PD75 CD speler, NAD M50 streamer, Mola Mola Makua preamp met ingebouwde Tambaqui Dac en de Cambridge Edge W eindversterkers. Foto vanuit het bankstel: Foto vanaf audioset SPK5
-
Geen probleem en welkom.
-
Neen hoor, er zijn verschillende mensen van dit forum die komen ! Drank en broodjes zijn 's middags voorzien.
-
Ik had je wel begrepen hoor en begrijp jou keuze. Ik zeg ook niet dat een klassieke arm slecht is, integendeel. Ik heb redelijk lang met een Tri-Planar 12 inch arm gespeeld en die was bijzonder mooi. Je kon die ook perfect afregelen.
-
Een goede arm, eender welk type gaat niet "rammelen", ook niet op lange termijn. Een luchtgelagerder tangentiële arm is zelfs eenvoudiger dan een roterende arm, behalve dat je geen fouthoek hebt is er ook geen anti skating nodig. Ook is de wrijving nagenoeg onbestaande bij deze armen, dus wiebelende platen leest die vrolijk af. Of hoe een gevoel je kan bedriegen door de ogenschijnlijke eenvoud.
-
Dat begrijp ik. Ik kies voor een arm waarvan ik denk dat die de beste performance kan geven. Zoals ik al aangaf, ik zou voor een luchtgelagerde tangentiële arm gaan moest ik er een kopen.
-
Dat was dan ook een budget draaitafel, maar het principe is wel geniaal eenvoudig.
-
Klopt, ik heb zo'n Garrard 100 gekocht als voorbeeld om zelf mijn arm te bouwen. Ik heb al wel wat spullen klaar liggen en na de winter start ik er mee. Geen idee of het iets word maar ik ga er wel mijn best voor doen om het te laten slagen. De Zero arm is gewoon slecht uitgevoerd. Zero arm:
-
Mooie arm en vooral interessant vanwege geen fouthoek. Moest ik zelf een arm zou kopen ging ik voor de Bergmann Odin.
-
+1
-
Dat microfonie invloed heeft op de weergave en zelfs meetbaar is daar twijfel ik niet aan, maar in welke mate natuurlijk. In een voorversterker is de invloed daarvan vele malen grote dan bij een eindversterker. Stop alvast met buizen want die zijn vele malen gevoeliger voor microfonie dan de componenten in je versterker. In een wisselfilter van je speaker is dus die invloed nog eens vele malen lager. Ik zeg niet onbestaande maar naar mijn ervaringen minimaal. Wat ik wil zeggen is dat naar mijn gevoel zaken te sterk worden uitvergroot, of de invloed er van alvast. Dat je je (buizen) voorversterker ontkoppeld, je bij buizen dempende ringen gebruikt, kortom dat je voorkomt dat microfonie een minimale impact heeft op de rest van je keten lijkt me logisch, maar laten we met de voeten op de grond blijven staan. Microfonie bij filtercomponenten, zelfs als die in de speaker zitten is erg klein. Ik ben wel geen voorstander van printplaten voor een wisselfilter omdat dit dan weer veel meer kan trillen maar ook mechanisch vind ik het geen goede oplossing.
-
Ik twijfel absoluut niet aan jou ervaringen maar het is voor mij duidelijk dat zaken in het ene geval goed en het andere minder goed uitpakken. Natuurlijk kan je mijn Magnepan's niet vergelijken met jou mooie TAD speakers, het zijn totaal verschillende speakers met dito weergave principes. Wat bij mij vooral opvalt is het strakkere laag, detailtoename en beter 3D beeld, geen versmering dus. Maar mooi dat de Cardas kabels zoveel moois naar boven hebben gebracht. Je hebt me alvast benieuwd gemaakt en ik wil in de toekomst ook wel eens een setje op proef hebben. Nog veel luisterplezier!
-
Mijn huidig filter voor mijn MG20's. Maar omdat ik recent bij een mooie DIY speaker het verschil gehoord tussen Audyn + caps en de Duelund CAST-PP caps en het verschil was opmerkelijk. Zo hoor je bij orkesten ineens het hout van de strijkers, wat bij de Audyn in de grote romantische wolk verdwijnt. . Ten opzichte van de Audyn + caps kan je ook beter onderscheid maken tussen de verschillende bronnen. Ook een grotere dynamiek en tot slot een beter 3D beeld. Voor het hoog heb ik een MCAP Supreme Evo van Mundorf kunnen proberen en dit was ook duidelijk beter dan de Jantzen Supreme caps. Erg homogeen en meer detail maar op een zeer gebalanceerde wijze. Het ruimtebeeld was opener en diep en breed. Nu hangt aan deze componenten een hogere prijs en ik ga die pas begin volgend jaar aanschaffen.
-
Ik vermoed dat Roots zelf de kabel wilde ophalen en ter plekke gelijk betalen. Zo doe ik het ook. De beperking is dat het nogal lastig is als je iets in Spanje vind, maar dan sla ik over.
-
Mhh, ik ben niet mee. Mijn eerste platen was vooral muziek die mijn vader draaide, Bert Karempfert, Ray Conniff, Count Basie tot ik in 1973 de hoes van DSOTM zag. Ik was zo gefascineerd dat ik de plaat kocht. Thuis opgelegd en nadien weken niet meer gedraaid om vervolgens opnieuw te ontdekken met als gevolg dat ik fan voor't leven ben geworden. Er zijn later wel wat groepen/mensen bij gekomen zoals Steely Dan, Peter Gabriel, Joni Mitchel, The Poilice, Sting, .....
-
Leuke lijst. Veel bekenden.
-
Die van't HT forum ? Bij mij geen probleem maar ik werk met Mac maar ik heb de link verwijderd.
-
Ik heb de 11 pagina's ook even door genomen. Altijd leuk om te lezen. Zelf ben ik jaren geleden ook begonnen met Accuton (toen nog Thiel) units en mijn eerste was de C77. Tweeter was een Scan Speak Revelator en een 8 inch Eton bas driver. Dat was net toen ze de eerste units met donkeren conus uitbrachten. Uiteindelijk was het geen verkeerd systeem maar het hoog beviel me niet. Tijdens een bezoek op de VAD stond More Music er met de laatste nieuwe Avalon. Ik heb toen Harry van Dalen de oren van zijn hoofd gezaagd of hij het frontje even wilde verwijderen. En ja hoor, ook Accuton units. Ik was toen erg onder de indruk van de speakers en heb de week die volgde tweeters van Accuton besteld en dat waren de C12's die ook net uit waren. Ik heb dan maar gelijk een nieuwe kast gebouwd en zodoende was de eerste Avalon Clone (zo'n 24 jaar geleden) gebouwd. Omdat er in die tijd niets bekend was hoe de speaker gebouwd was ging ik er van uit dat alles in verstek was gezaagd. Het front was wel 90mm dik. De schuine stukken had ik stuk voor stuk ook in verstek gemaakt. Veel later ontdekte ik dat ze bij Avalon van de dikke frontplaat de schuine facetten weg had gezaagd maar de latere modellen heb ik altijd in versterk blijven maken. De reden daarvan is dat MDF in de dikte en lengte een verschillend uitzettingscoëfficiënt heeft en dat wilde ik niet want je zou na het fineren dat later kunnen zien. Mijn eerste kasten waren in es gefineerd maar later gebruikte ik esdoorn omdat die een fijnere nerf heeft en bij es de fineer op bepaalde plekken er dun was. In totaal heb ik zo'n 8 paar gebouwd, niet voor mezelf maar voor vrienden. Er zijn er nog steeds die met hun speaker spelen en dit na ongeveer 15 jaar. Marc, die het filter van de Milestone heeft ontworpen is wat mij betreft het verst gekomen. De woofer was ondertussen een 8 inch Accuton geworden. De set bij Marc speelt echt ongelofelijk mooi. Ook heb ik voor Doede Douma een Sentinel nagebouwd. Daar heb ik zo'n kleine 400 uur aan gewerkt. Dat zou ik nooit meer doen. Zij die denken dat ik er een aardige cent aan overhield, neen hoor, het was een vriendendienst. Ik sta terug op het punt om iets te bouwen. Omdat ik regelmatig verander van gedachte laat ik nog even in't midden wat het gaat worden. In elk geval starten de werken begin volgend jaar. Foto is van Marc zijn Milestone Dat van Doede vind je hier: http://www.dddac.de/op08.htm
-
Ik ben fan van de Jantzen Wax Foliespoelen, die zijn nagenoeg totaal ongevoelig voor trillingen. Er zitten er enkele in mijn Magnepan filters.
-
Destijds heb ik eens een experiment meegemaakt welk Guido Tent uitvoerde. Hij had een stuk kabel tussen 2 klemmen bevestigd en aan 1 zijde met een weerstand afgesloten en aan de andere zijde hing die aan de scoop. Als je met een pen op de kabel tikte zag je duidelijk dat die erg gevoelig was. Nadien plaatste hij een capaciteit in de plus lijn en vervolgens tikte op de capaciteit en weer hetzelfde effect, maar wel iets minder. De levels waren erg laag maar voor gevoelige trappen wel van belang en je kan ze best vermijden. Ik ga er van uit dat filtercomponenten niet zomaar in een speaker gegooid worden maar wel degelijk vast zitten. Er zijn richtlijnen om spoelen juist ten opzichte van mekaar te plaatsen om onderlinge invloed te vermijden. Ik denk echt dat de invloed van microfonie zeer gering is.
-
De invloed van microfonie is bij wisselfilters echt minimaal.
-
Destijds had Kharma achteraan een apart schot dat los kan waar het filter in was ondergebracht en dat werd nadien opgevuld met zand en dan gesloten. Alleen denk ik dat die microfonie wel meevalt, het zijn lage spanningen en grotere stromen die er lopen. Ook heb je vaak extra contactovergangen van het filter naar de speaker. Ik heb dat met mijn Magenapn's opgelost met een grote Speakon connector. Ik maak bij DIY los gewoon omdat je dan makkelijk wat kan veranderen maar dat is de enige reden. Destijds, bij de Avalon Ascent had je een los filter dat opgevuld was met bitumen. Zie zwarte box achter de speaker.