realistic
Members-
Posts
20 -
Joined
-
Last visited
Everything posted by realistic
-
Kijk,da's nou een mooie tip
-
Zou een meubelmaker dit niet kunnen maken? Of je zou bij een houthandel de maten kunnen opgeven en zelf verlijmen tot een meubel. Kun je je eigen specs. opgeven wat betreft de maatvoering en houtsoort,lijkt mij wel interessant om eens na te vragen.
-
Soepele montage draad,zou er sowieso een beschermende mantel omheen doen,dit is niet bepaald veilig i.v.m schuren e.d. Voor bescherming kun je speciale kous of wirewrap krijgen. Ikzelf gebruik gewoon draad van Kimber,heb je ook nog heel veel keus. Ik gebruik hiervoor de 8PR met een vertinte kopermantel als afscherming,geeft veel rust in de weergave.
-
Ik zie ook dat de meeste draaitafels bjna standaard zijn uitgerust met een rega 250 of 300 arm,zelfs de duurdere tafels,ik zeg niet dat het slechte armen zijn,maar er zal toch wel meer keus zijn b.v Project,die armen zitten rond de 400-500 euro. De arm in de VPI zit wel een klasse hoger denk ik,rond de 700 euro. Wist niet dat de verschillen zo groot waren tussen de draaitafels,bv de michell en duurdere thorens zijn toch wel goed volgens mij,maar wel standaard rega arm,misschien zit daar de kneep wel als je een betere arm gebruikt dat het geheel een hoger niveau bereikt.
-
Kun je dan zondermeer de bestaande (vaste) kabels vervangen door set interlinks,of komt de impedantie dan in het gedrang. Ik weet dat er draaitafels zijn die cinch aansluitingen hebben,maar dat er ook speciale sets,bv.sme,kabels bestaan met een din plug aan een zijde. Ik wacht helaas nog steeds op m'n draaitafel(michell gyro se met sme309),wel 2e hands,maar de winkelier heeft hem nog niet binnen,maar bood eventueel een vpi scoutmaster aan(nieuw)voor een leuke prijs,maar hier zit weer een ander arm op.
-
Ja hoor! neem gewoon contact op met sennheiser nederland,die sturen je zo nieuwe kussens + een acceptgiro. Ging bij mij ook perfect
-
-
Ik ben zelf zo'n 27 jaar bezig met de hobby,en wat voor de ander warm is ,is voor de ander weer wollig enz.Ik denk dat persoonlijke smaak en wat je het meest aanspreekt doorslaggevender is dan andermans smaak of mening,ieder versterker heeft z'n pluspunten en minpunten,hoe zwaar die wegen mag je zelf bepalen,succes met je keuze bij de dealer
-
Hallo, Ik ben op zoek naar een phono kabel voor op mijn Michell Gyro SE naar een Gram amp Fanfare3,en van mijn fanfare3 naar de versterker,het geheel moet dus matchen wat natuurlijk wel moeilijk beoordelen is als de winkelier niet specifieke phono kabel heeft.Misschien dat iemand te spreken is over zijn eigen keus(is wel subjectief,maar affijn)Mijn eigen smaak is dat een kabel gewoon neutraal moet zijn,dus niks moet toevoegen,voor een speciale phono kabel(SME)heb ik wel wat gezien van HMtechnologies en Kimber,de prijzen liggen tussen de 200
-
Heb zelf de graham slee 3,heb daarvan de netvoeding vervangen voor een schakelende voeding van 25 euro(via het werk),wist niet wat me ovekwam,alsof iemand de deur opendeed,ruimtelijke afbeeelding was zo enorm verbeterd en alles stond voor me en daarachter,zou ik een aparte voeding erbij hebben gekocht van Graham,dan was ik zo'n 225 euro kwijt geweest. Een phonotrap (mili Volts) voeden met een goedkope geschakelde voeding Dat dat goed gaat! Het zijn geen milivolts die zo'n phono versterker krijgt maar (in mijn geval) 24VDC,de uitgangs spanning van een phono versterker wordt uitgedrukt in millivolts,hoe beter de voeding hoe beter de uitgangs spanning.De adapter die erbij zit is geen geschakelde voeding dus kan de spanning fluctueren en dat wil je natuurlijk niet,dit heb ik dus opgelost door een geschakelde voeding ervoor te plaatsen.Ik had ook de keuze om een van 100 euro ervoor te plaatsen(omron)maar in dit geval geeft een voeding van 25 euro al een enorme verbetering(zou je echt moeten horen hoor!) Zo zie je maar weer dat duur niet altijd beter is,maar dat weten de meesten onderhand wel die al lang met de hobby bezig zijn
-
Heb zelf de graham slee 3,heb daarvan de netvoeding vervangen voor een schakelende voeding van 25 euro(via het werk),wist niet wat me ovekwam,alsof iemand de deur opendeed,ruimtelijke afbeeelding was zo enorm verbeterd en alles stond voor me en daarachter,zou ik een aparte voeding erbij hebben gekocht van Graham,dan was ik zo'n 225 euro kwijt geweest.
-
Ik heb ooit een Statement Platinum gehad, eentje lager dan de Sonata. Noch met een SME IV noch met een Rega RB-300 noch met een SL-1200 kreeg ik die echt aan het klinken. Wat wel opviel was dat het element nooit echt vast in de groef zat, maar permanent op zijn ophanging oscilleerde: een middelhoge compliantie gecombineerd met het voor Grado typische gebrek aan demping. Ik zeg niet dat Statements slecht zijn (ik heb opnamen op CD van de hogere Statements, en die klinken echt heel heel goed!), alleen maar dat het geen gemakkelijke elementen zijn. Dit gezegd zijnde: waarom gebruik je de Sonata niet een tijdje op je Gyro/SME? Misschien valt het wel mee, en dan heb je alle tijd om uit te kijken naar iets anders/duurders. Mijn advies is dan de Lyra Dorian: een element dat in alle opzichten fenomenaal is, en niet eens echt veel kost. http://www.tnt-audio.com/sorgenti/lyra_dorian_e.html De door fabrikanten opgegeven compliantiewaarden kloppen bijna nooit (vermits gekarakteriseerd bij 100Hz of bij DC, terwijl compliantie sterk frequentie-afhankelijk is), en effectieve armmassa hangt af van de preciese positie van het tegengewicht. Daarnaast wordt de elementdemping nooit gespecifieerd... Je hebt bar weinig aan specs en formules. Dat is ook wat ik ga doen,ik probeer hem op de set en klinkt het in mijn oren goed dan laat ik het even zo,mocht ik later toch niet tevreden zijn dan kan ik nog altijd voor de Glider2 of de Ace gaan mochten die beter klinken.
-
Ok dan (slik)... Haudio weet heel goed hoe hij zoiets moet berekenen (hij heeft het mij bijna maar geleerd), dus een rekenfout lijkt mij niet aan de orde. Zo te zien waren zijn parameters verkeerd. Die effectieve massa van 12 is namelijk voor een SME 3012, bij de 309 is dat echt 9,5 gram. De compilance is volgens mij zelfs bij alle Grado elementen 20 cu, waar die 25 dan vandaan komt... Maar goed, vergeet dat maar even en probeer die combinatie nou maar gewoon, wegdoen kun je hem altijd nog... Ik ben even op de Grado site geweest,en je hebt wel gelijk wat betreft de cu waarde,ik ga dus zeker proberen hoe het gaat klinken,bedankt!
-
Volgens Haudio heeft de Sonata een compilance van 25 en heeft de arm een effectieve massa van 12 gram,maar nu hoor(lees) ik deze twee verschillende verhalen,wat moet ik dan geloven? Uitproberen vindt ik dan zeker goede zaak,vindt hem nu al muzikaal klinken in een SL1210MKII. In iedergeval bedankt voor de link,ben nog wel benieuwd of iemand de Spirit heeft(gehoord).
-
Ik heb dus besloten om een de Michell Gyro SE te kopen i.c.m een SME 309. Nu zit ik nog te bedenken welk element ik hier het beste voor kan gebruiken,ik heb zelf een Grado Statement Sonata maar die wordt niet aangeraden voor deze arm dus dat wordt een ander element. Nu kon ik via de winkelier een Transfiguration Spirit krijgen voor een leuke prijs en was het volgens hem ook de perfecte match voor de 309 arm,ook kon ik een Benz micro glider 2 krijgen voor een leuke prijs . Nu denk ik ook dat muziek voorkeur ook belangrijk is voor bepaalde elementen ,de een zal strak en dynamisch klinken,de ander weer vloeiend en muzikaal enz. Nu is mijn muzikale voorkeur veel vocaal en instrumentaal,country,blues,klassiek in mindere mate en wat rustige pop. De elementen die ik noemde zoals de Spirit ,wordt volgens mij niet meer nieuw verkocht en wordt opgevolgd door de MKIII (mocht er nog een MKII zijn),de glider 2 van Benz is vrij populair en spreekt mij theoretisch het meest aan,alleen kan de winkelier mij deze niet demonstreren,wel de Benz ref.1,die volgens mij ook niet meer wordt verkocht en wordt opgevold door de ref.2. Nu is er misschien iemand die deze elementen kent en gehoord heeft,zoja,wat zijn de kenmerken van de Glider 2 en de ref.1,lijken deze klankmatig veel op elkaar en zijn ze het meest geschikt voor mijn muzikale voorkeur of spelen ze gewoon alles.Iemand die de Spirit heeft gehoord,wat zou de beste arm element keuze wezen. Alle info is welkom, mvg, een aankomend vinyl liefhebber. Wijnand
-
Mijn ervaring:maakt niet uit! Wat wel uitmaakt:apparte groep maken voor je audio,en liefst nog een apparte aarde de grond inslaan,je gaat dan zeker de rust in de weergave merken.
-
Beste Frank, Het gewicht zal geen probleem zijn , want een 309 heeft een contragewicht van wolfram dus een hoog soortelijk gewicht, derhalve een ruim regelbereik wat betreft het gewicht van het element. Maar de 309 heeft een eff. massa van zo'n 12 gram en een Sonata heeft een compliance van 25 cu en dehalve geschikt voor een arm als de 3009 type 3 met een eff. massa van 4 gram. De rekenaars onder ons kunnen het zo uitrekenen wat wel en niet kan. Maar de Sonata in een 309 zou ik niet doen ! MvG, Haudio Bedankt allemaal voor jullie reacties, Ik begrijp nu wel dat de massa van de arm een grote rol speelt in de keuze van een element of in mijn geval net andersom. Dus in mijn geval geen 309 omdat zijn massa(effectief) te hoog is voor de Sonata,ik zou dus voor een lichtere arm moeten kiezen,of bij de aankoop van een draaitafel erop moeten letten.
-
Hallo allemaal, Ik ben nieuw op Hear en volg al geruime tijd de topics,met vooral de draaitafels issue's. Ik heb sinds kort een hele berg LP's mogen erven van een familie lid en ben dus weer lp's gaan draaien en dit tot groot plezier. Ik heb laatst een leuke deal kunnen maken door een set LS kabels te ruilen met een Grado Sonata element. Deze zit nu op een technics sl1210 die ik te leen heb,en dat kan natuurlijk niet langer zo lijkt me. Nu heb ik rond zitten kijken en zag op enkele site's o.a een Thorens TD2030 met TP300 arm,en een Mychell Gyro SE(optie op een SME 309 arm),mijn vraag is dus of deze spelers wat zijn voor de Sonata,of zou b.v een Micheel Mycro ook ruim voldoende zijn. Ik hoor graag jullie meningen hierover, mvg, Wijnand.