Jump to content

Dared

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dared

  1. Klopt ja, in dit/mijn geval de 550K versie die meer dan voldoende levert. Diverse reviews geven min of meer hetzelfde commentaar, van Nederland, UK tot aan Australie. En inderdaad ik gebruik ze als booster maar door de 2 verschillende aansluitmogelijkheden, RCA- of luidsprekeraansluiting, is het dus ook een "gewoon" monoblock. Groet, Ed
  2. Ze noem(d)en het zelf Super Charger en de media ook, feitelijk een monoblock. De 300B zitten in de voortrap, de 845 was gekozen om het specifieke geluid. Dat is niet heel gebleven maar om A-B vergelijkingen te gaan doe NA aanschaf van het hele spul en er dan achter te komen dat het verschil groter is dan gewenst is niet echt wat ik wil. Diverse reviews van "deskundige beoordelers" wereldwijd deden me besluiten om er voor te gaan. De eerste kennismaking met "buizengeluid" jaren geleden was kippenvel, datzelfde komt niet meer, misschien teveel gehoord of te kritisch waarbij je aan het einde vergeet dat je naar de muziek moet luisteren en niet naar de onderdelen die het produceren. Ik ben tevreden met wat ik heb, bij aanschaf heb ik de 845 buizen rechtstreeks op de ESL's gehad maar door het gebrek aan power kwam dat niet uit de verf of niet voldoende om body te geven, zodoende.
  3. Heropen dit topic even voor de achterliggende informatie cq geschiedenis, Ik heb sinds ongeveer een jaar een SE versterker 300B *845 SE en ESL63 vliezen, zoals verwacht zijn die 22W van de versterker niet voldoende om de Quads een reële geluidsdruk te laten produceren en clippen (niet onvriendelijk maar toch) al bij een middelmatig volume. Had daarom een set 550K superchargers op de kop getikt en het speelt nu probleemloos. Moest wel de zekering aanpassen door de hoge inschakelspanning. De mono blocks leveren dus 550W zoals ze zelf omschrijven als "Input sensitivity for 550 Watts 33V" ergens in hun documentatie spreekt men ook van een (min) versterkervermogen van 50W die dan 550W zou produceren, Aangezien die 22 W daar dus minder dan de helft van is kan ik dan gevoeglijk uitgaan van 550W/2 dus ongeveer 225W? Dat zou dus tegen clippen aan zijn. De volumeknop komt echter nooit voorbij 11 uur en dat is LUID dus zal nooit weten hoeveel het maximum aan SPL is. Dit uit pure nieuwsgierigheid, las de 50W en de 33V waardes dus vermoedde dat er een rekensommetje van te maken zou zijn maar Watt naar Volt gaat niet direct natuurlijk zoals appels met peren. Het hoeft dus ook niet zo logisch te zijn dat het de helft is, dus 225W denk ik, Er zijn goeie versterkers die het vermogen (bijna) verdubbelen bij 4 Ohm ipv 8Ohm, andere mindere merken bij lange na niet. Weliswaar niet vergelijkbaar maar alleen om aan te geven dan het niet zo logisch hoeft te zijn zoals ik het zie. Dus wat zou het zijn?
  4. Probeer Twinstatic, onlangs verhuisd naar Cruquius. Heb er goeie ervaringen mee. Je moet waarschijnlijk wel wat geduld hebben maar is een telefoontje/cq afspraak waard en is beduidend goedkoper dan GmbH. Over die kwaliteit wil ik niets zeggen maar als het om het opknappen gaat?
  5. Beste Spido, dit draadje is een beetje van koers af maar vraagt toch een reaktie op uw commentaar. Met regelmaat duikt de Rogers 8.0 op in mijn zoekresultaten, niet omdat ik het zoek maar als "bijvangst" zeg maar. Wat bezielt al die mensen dan om zo'n bakbeest te bouwen, een 4-weg ook nog, als er alleen maar reviews van gebruikers bestaan? Een oud ontwerp met nieuwe units, wie heeft ze gehoort of beluisterd? U met uw parate kennis heeft vast wel een oordeel over dit model en dus nog wel gemaakt wordt zij het als DIY pakketje. Groet, Ed
  6. Dat besef bestaat niet, erger nog het komt ook niet. Bij de introductie van MP3 n toen het de internationale "norm" werd kwamen er diverse High-End fabrikanten op shows met high dollar sets en een mp3 spelertje, het klonk geweldig (?) Wie houdt wir voor de gek? Je ziet dit niet meer dus kwam er misschien toch een soort van besef bij de grote merken (die het publiek wilolen beinvloeden) en niet bij Jan met de pet. In 1982 bij de introductie van de CD had je zoiets soortgelijks, een dure installatie met de CD100 van Flipsen of zijn maatje van Sony. Met de gedachte en het commentaar "dit kan niet beter". Mij maak je niet wijs dat er toen geen goede platenspeler en ditto element op de markt was die net zo goed of beter presteerde. Dus weer wie houdt wie voor de gek? Men slurpt al te graag de commentaeren van de "specialisten" met de gouden oortjes in, maar hoe terecht is dat wanneer je zulke blunders maakt? Dat muziek emotie is maakt het verdraaid lastig om iets als inferieur te betitelen wanneer je graakt wordt, Men vertelde mij eens dat een goede pianist luisterde naar een transistorradio en opmerkte dat er geweldig gespeeld werd, het klonk voor geen meter maar de emotie verdoezelde dus 100% de inferieure kwaliteit. Wat is nog belangrijk?
  7. Beste Spido, Luister sedert een dag of 10 met genoegen, is nog niet ingespeeld maar geeft bij sommige passages al kippenvel wat een goede indicatie is zou ik zeggen. Helder en niet vermoeiend, die Seas tweeter doet het aardig. De mid-laag is erg bescheiden maar wordt misschien wat beter wanneer er meer uren in zitten. Al met al een geslaagde onderneming. Bedankt.
  8. Spido, iets te vroeg. Mijn zoon kwam enkele dagen geleden met de bits & pieces. Hier in Brazile is het (voor mij) niet al te simpel om aan onderdelen te komen die van 400 km wegkomen. Taalbarrière en zo. Vanwege de feestdagen staat dit dus even stil. We zijn er bijna maar nog niet helemaal.
  9. Het is wel eens zoeken, je wilt informatie of een opinie, staat op 1 been in de richting en op een ander forum wordt je op het verkeerde been gezet. Om een knappe speaker te bouwen zijn er diverse fora, sommige ook interessant maar waar het vaak op uitdraait is het filter die of actief digitaal, actief analoog, passief is. Passief schijnt niet ideaal te zijn dus praat men over actief filteren om het maximaal haalbare uIt de units te krijgen. Is dit oogkleppen ophebben? Een metalen plaat met wat elektro onderdelen in de achterkant van elke kast is het beste? En wat betreft die andere fora dan die de buizen- of de transistorversterker de hemel in prijzen, een goeie versterker met passief filter is inferieur aan dat plaatje metaal/DSP? Hoe heb je beste van 2 werelden als het een niet samengaat met de ander? Of is een verschil van inzicht? Blind staren op de speaker vs luisteren naar de keten? Of geeft ik hiermee het antwoord al?
  10. Men zegt: Als je het vermogen (dus het aantal watts) verdubbelt neemt de geluidsdruk (SPL) met 3 decibel toe. Wellicht is dus +/-13 naar +/-30W en min of meer 3dB toename hoorbaar met een toongenerator wanneer je switcht maar met muziek en daardoor meer complex minder of niet zo waarneembaar.
  11. Ik wil het niet te cryptisch maken maar er wordt genoeg over geschreven met wat meer woorden. 6dB is een verdubbeling en 10dB is de waarneembare verdubbeling, het verschilt in hoe men zou meten. Hier wilde ik het niet over hebben, alleen de waardes 6 en 10 om het vergelijk. Wanneer men leest dat "Een verschil van 3 dB is net waar te nemen, een verschil van 5 dB is pas goed waarneembaar." Waarom doet men dan z'n uiterste best om de frequentiecurve binnen 0.5dB te krijgen als zijnde het optimale? OK het gehoor is uiterst gevoelig in het spraakgebied maar als het nauwelijks waarneembaar is tot zeg maar 3dB waarvoor dan de moeite? Uiteraard bedoel ik niet +3dB hier en -3dB even verderop als je begrijpt wat ik bedoel. Of is dit een open deur? Groet Ed
  12. Spido, bedankt voor je reaktie. Die 6 Ohm komt van de SEAS spec sheet. We gaan ermee aan de slag. Groet, Ed
  13. Spido, het enige wat erop staat is het volgende HW 2/70 NG - 8 Ohm (3000Hz) 12dB Groet Ed
  14. en met ze bedoel ik vooral Visaton. Ik woon/werk in Brazilie en een beetje geluidskwaliteit is hier niet te krijgen, op de plaatselijke marktplaats b.v/. zijn een stel boxen van Pioneer te koop uit 1976 voor 1800 Reais, ong 600 Euro, en veel meer van zulke bende. Heb dus wat spullen over laten komen via een relatie maar het filter heb ik verknoeid door misverstand/email foutje, kortom via een ander weg kant en klaar filter van Visaton ingevoerd. Daar snap ik geen jota van, waar op ander website calculators de volgende waarden opkomen: C1=4.69 µF high pass L1=0.6 mH C2=4.69 µF low pass L2=0.6 mH Komt Visaton met: inductor of 1.0mH and capacitor 10µF, for high 3.3 and 0.3 als waardes. Ik heb online die waardes getracht te veranderen om te zien of ik in de buurt zou komen van Visaton maar mijlen af. Ook chebychev, Bessel of Butterworth lijken er niet op. De fabriek claims 3000hz crossover and 12dB afval. Hoe slecht is dit nu? Overigens was de tweeter 6 Ohm ipv 8 Ohm, grapje van de webiste van de leverancier wat maakt dat het eigenlijk het volgende zou moeten zijn: C1=6.25 µF L1=0.45 mH C2=4.69 µF L2=0.6 mH Nu zit ik in een dorp waar ze met moeite een TV met een hamer repareren en plastic sony's verkopen als high-end dus hulp is hier ver te zoeken. Hoe slecht is mijn situatie? Enig idee of geruststelling. Bij voorbaat dank, Ed N.b. drivers zij de volgende: Visaton W 170 S 8 Ohm en SEAS H1283 22TAF/G. Visaton heeft niet gereageerd op emails.HW 2-70 NG - 8 Ohm 3000 Hz.pdf
  15. Ik was even terug van een tijdje weggeweest. Check-up gedaan en de "bult" bestaat van 51Hz to 56Hz waarna het sterk verminderd. Dit met een test CD. Heb een equalizer te leen gehad om het effect van analoog geluid - equalizer sgnaalweg te beluisteren en merkte dat het totaalbeeld behoorlijk smaller werd, ook de -6dB was niet voldoende om de lage tonen te dempen. Goedkoop chinees apparaat dus niet heel verwonderlijk. De SS versterker er aan gehangen en de effecten bestonden nog zij het beduidend minder, kan vanwege de feedback of door de hoge dempingsfactor komen met de buizen eindtrap is het dus behoorlijk erger als in 100% gehoormatig. Wat navraag gedaan en PA systeem en HiFi systeem zijn niet in alle gevallen compatible als het om een equalizer gaat. men zegt b.v.:"What I should mention is that most EQ's operate at +4 dbu, whereas your hi-fi equipment operates at -10 dBV. This can cause problems as there is approximately a 12 dB difference between the two operating levels" Zit nu weer in het buitenland en moet weer even wachten om thuis weer door te gaan.
  16. Marc, Heb niks gemeten, ben aan het stoeien geweest met de set electrostaten voor een paar maanden met diverse versterkers, de 845SET's gaven niet genoeg prik om wat geluidsdruk op te bouwen, voor het vergelijk ook een Kenwood M1 einversterker op de stat's gehad wat wel meer produceerde logischerwijs maar niet perse beter. Geen last met problemen in de lagere regionen, de 845's klinken zelfs perfect droog en zoals men zou willen. De set mono blocks die ik nu heb zet wel een muur van geluid neer maar boembast in de lagere regionen. Bij de andere versterkers geen last, ook niet met meer of minder volume, probleem blijft. 1 M meer van de achterwand, toe-in een beetje meer of alles minder, maakt geen verschil. Het enige verschil dat bestaat is de keuze van CD's, waar de een last geeft de nadere niet of nauwelijks. Zoals gezegd, bass drum en bepaalde loopjes met da basgitaar. Niet elke CD geeft dat. Het lijkt op een staande golf, klinkt als een staande golf maar ander plaatsing van de panelen geven geen verschil. Heb me rotgesleept aan die dingen. De kamer is diep genoeg, zo'n 12 meter en de breedte van 8 ook zat, de hoogte van 3.30 boven gemiddeld. Nee, geen doorsnee kamer en met dit formaat zou ik minder problemen verwachten. Het enige wat ik niet veranderd heb is de hardheid, niet al te gemakkelijk met dit formaat. Zucht... Wellicht ga ik de hele set naar de andere zijde van de kamer verhuizen en kijken hoe dat overkomt, een klusje voor het weekend, nogal rigoreus ivm meubels en luisterplek.
  17. Jan, bedankt voor je reaktie. even wat historie, de monoblokken en van 150+ Watt heb ik vanwege electostaten van 84dB, geluid heb ik nu, hoewel het net niet de dynamiek heeft die men wil maar het ruikt eraan zeg maar. Ik was gewaarschuwd, in de test uit Australie werd er van gerept maar de prijs deed me besluiten om de set te kopen, het 5-voudige is het alternatief of geen muziek, dat maakt de keuze dan niet moeilijk. Vergelijkbaar in Europa met de Mothership van Fatman wilt men zien waar ik het over heb. Het probleem komt dan toch dat er gelapt moet worden, vandaar de room corrector, wat in dit geval dan de amplifier corrector zou zijn. Dig. in en uit is goed genoeg met een Behringer indien de CD speler gebruikt wordt, wat te doen met de platenspeler? Voor lief nemen dat er beperkingen zijn?
  18. Hear this, heb eindelijk een paar mono blocks van rond 150W per kanaal maar in de lagere regionen geeft me dat een boembas, niet normaal. Gemeten is een piek van 2.5dB dus bijna een verdubbeling van het geluid. Gemeten, zit niet in de speakers en ook niet in de luisterruimte. Heb wel andere posities gebruikt tegen beter weten in en dus geen succes. Rock is uiteraard de grooste boosdoener, sommige CD's geven bijna geen problemen maar andere bassisten zitten met hun loopje precies in die hoek, sommige bass drums ook trouwens. Het ei van Columbus zoek ik dus. Behringer is wel een paar keer de hemel in geschreven met room correctors maar evenzovele keren vervloekt. Al zat gelezen over de DSPO1124 DEQ2496 en meer van dat alles. Ik kan geen gebruikers vinden die het toepast op een beperkt gebied, alleen het probleemgebied zonder de hele bandbreedte te digitaliseren enz. Hoe kom ik van die piek af, de fabrikant geeft te kennen dat z'n mono blocks niet "eventjes" aan te passen zijn, wat ik niet vroeg overigens, aanpassen wel, eventjes niet. Slim ideetje voor de hand?
  19. Setje komt uit China (HK company King's audio) ik woon tijdelijk daar dus kan er redelijk goedkoop aankomen, dit setje kostte 1200 Euro. De prik komt via het draadje en 12V naar het speakertje, de sub heeft de trafo. Specs.: ESLs are not just for music; the Theater 1 system will give you an even better surround sound experience when watching movies or listening to SACDs and audio DVDs. Each ESL can be either stood on surface or wall-mounted, so you can leave the placement worries behind and just enjoy the sound. Features - The best for your home AV and Hi-Fi system. - Stylish design. - Ultra slim design. - Easy match for your plasma or LCD TV. - Active power subwoofer. Specifications Front / Center / Rear - Frequency response: 280 Hz ~ 24 KHz - Sensitivity: Equivalent to 86 db / 1 W / 1m; measured at 4 meters - Impedance: Normal 6 ohm - Audio power ( min / max ): 20 / 80 Watts ( music ) - Size: Front / Rear 152 ( W ) x 105 ( D ) x 730 ( H ) mm Center 630 ( W ) x 105 ( D ) x 252 ( H ) mm Active subwoofer - Maximum power output: 120 Watts - Input impedance: 47 K ohm - Frequency response: 30 Hz ~ 280 Hz - Component: 204 mm ( 8 inches ) dynamic woofer - Crossover: 220 Hz ~ 280 Hz ( Adjustable ) - Middle frequency fine tune - Built in speakers protect circuit - Size: Subwoofer 300 ( W ) x 400 ( D ) x 360 ( H ) mm - Weight: Net weight 27 Kg / Set
  20. Per ongeluk of expres heb ik een 5.1 set electrostaten aangeschaft 1- omdat wellicht heel natuurlijk kan klinken en 2- vanwege de prijs. Bij het uitpakken werd me duidelijk dat de stroomvoorziening alsmede het signaal via een netwerk kabel verloopt. De fabrikant reageert hierop door te zeggen dat het minder stroompunten vergt want 5 speakers en de signaalafgifte begint bij 350Hz dus niet zo van belang om toch uitermate goed te klinken. Extra kables en stroompunten besparen kan ik inkomen maar me dunkt dat een knappe kabel toch beter zou zijn, of niet?
  21. Lijkt net echt en voor de "kenner" zoals er staat, helaas is dit een Hybrid tube/FET mono power amplifier en geen buizenversterker zoals in de add.
  22. Ik speel zelf met 2x 845 monoblokken op mijn Genesis speakers (magnetostaten) leveren zo rond de 70/80W en gaat perfect. Voor de afwisseling speel ik ook wel eens met een Audio Research VT200, met 16x 6550 (200W) en dat gaat eigenlijk net zo goed, klinkt net even anders om gewoon beide typen te houden. De 845 vind ikzelf een fraaiere buis en dat zie je ook wel in de markt, de 845 is
  23. Het lijkt erop dat de 845 SE monoblocks naar Ebay moeten, zie niet veel anders aan de horizon dat betaalbaar is. Optie dat ik dan overweeg om een paar moboblocks aan te schaffen van +/- 150W, specificaties zeggen van 200WPC maar reviews zeggen anders. Kan daar redelijk goedkoop aankomen. K88 buizen PP, niet verkeerd maar een ander geluid.
  24. Interessante site, vraag me af of het signaal evengoed ongeschonden blijft, lijkt me stug. In dat geval zou of een versterker met een hoge output of een klein versterkertje class A met de monoblocks vam MF net zo goed werken. Het sterke punt van de SE buis is dat de sinusvorm zogoed behouden blijft, dat door een versterker jagen en dan nog hetzelfde zijn? Kan wel goed klinken maar voor de kosten zie ik niet hoe dit te rechtvaardigen.
×
×
  • Create New...