Mattijs
Members-
Posts
39 -
Joined
-
Last visited
Never
Everything posted by Mattijs
-
Ik verwacht eigenlijk dat een nick wel mag, maar dat clones niet (meer) zijn toegestaan. Kijk, als iemand als Vette Kees, Willem de Patser of zelf groen reptiel door het leven wil gaan: okay, maar zelfs onder zo'n naam 'kent' men elkaar op een gegeven moment, en heeft men een idee wat voor iemand er achter zo'n pseudoniem steekt. Als mensen echter steeds met een andere naam posten, en dan ook nog met bestaande namen van mensen uit de branche (zoals dus Dick Bakker en Klaas Veenstra), dan is het beetje sociale controle dat er toch is op een forum snel verdwenen...
-
Och, dan komen we toch allemaal hiernaar toe? gezellig Maar ik ben het wel een beetje met ze eens: ik kan me zo voorstellen dat de schade die wordt aangericht met 'grappige' berichten niet echt leuk is. Denk bijvoorbeeld even aan: - Dick Bakker - Pied Piper (en de bouwer) - Perfect Performer (en de bouwer: oneigenlijk registreren als Klaas Feenstra vind ik eerlijk gezegd gewoon onbeschoft en asociaal) Ik ben benieuwd of het met moderators beter wordt...
-
Okay, ik heb ook even gezocht hoe het met die firmware zit voor de 2800: is inderdaad lekker verwarrend! Wat ik ervan begrijp is dat er met de eerdere firmware versies nog wel eens problemen waren met synchronisatie van geluid/beeld en dergelijke. Dit is natuurlijk heel beroerd Verder begrijp is dat zowel 5248 (officiele release, geen PAL progressive) als 2248 (een of ander gekraakte versie? http://www.tsn-cd.de/dvdplayer/2800firmware.htm natuurlijk) van deze problemen af zijn. Oh ja de Scart: punt is dat de scart connector wel standaard is, maar dat er verschillende signaalsoorten doorheen kunnen lopen. (Composiet?, S-video?, RGB? er zijn er zat op dit forum die hier echt verstand van hebben ), maar goed: volgens mijn heb je met scart minimaal een S-video verbinding, en dit is echt beter dan composiet. Anders is het een beetje zonde van zo'n mooie DVD speler...
-
Vraag is: wat wil je? Ik vermoed, als ik dit zo lees, dat je zowel R1 als R2 wilt kunnen kijken op je TV. Daarvoor heb je geen progressive nodig, dus hier hoef je je niet druk om te maken. TV's kunnen (in europa) geen progressive signaal aan. Daarnaast is het signaal via het 'gele stekertje' composiet, en is van matige kwaliteit. Kijk eens of je 'm niet via scart kunt aansluiten... succes,
-
Okay, Tnx Marcel
-
Marcel, En Krell, zoals de kleine KAV-300i of de nieuwe 300iL? Ook hier al ervaring mee opgedaan? Deze zijn af en toe 'betaalbaar' te vinden 2e hands. gr.
-
Hebben jullie de ingezonden brief gelezen in de HVT van deze maand, waarin ene Jitse (?) wel erg veel complimenten krijgt over de service bij het verkopen van een paar Klipsch luidsprekers? Leuk om te lezen! gr.
-
Ehm, is dat niet technics met als die class A varianten (class AA, optical class A, etc.)? Niet dat het iets uitmaakt voor het verhaal: dat is duidelijk! gr.
-
Vertel nog 'ns wat meer: met welke luidsprekers heb je de RMT's kunnen vergelijken, in welk opzicht doen ze 't beter/slechter, waar stuur je ze mee aan. En oh ja, foto's!
-
Zijn er ook mensen die de surround SACD demo in de doelen van dit jaar hebben bijgewoond die hier commentaar op kunnen geven? Even los of zoiets in de gemiddelde woonkamer wel mogelijk is: volgens de 'officiele' kanalen was dit toch een demonstratie die duidelijk maakte dat er meer mogelijk is dan wat er met stereo te bereiken valt. gr.
-
Maar: heeft er al iemand geluisterd naar de RMT, en deze ook vergeleken met andere luidsprekers?. gr.
-
Oh, een Esotar... niks gezegd voor wat betreft de componenten... gr.
-
Ehm, dikker MDF? bedoel je die paar ronde schijven van zo'n 20 cm doorsnede die je dikker wilt maken? de rest is van PVC you know. En daarnaast: mijn ervaring met A&T is dat er niet wordt bezuinigd op componenten. Het is maar de vraag of je het beter krijgt als je er meer aan uitgeeft. Het enige waar ik me steeds weer over verbaas is dat ze de luidspreker ontwerpen baseren op relatief eenvoudige units (okay, bij deze RMT en ik dacht de L61 wordt een mooite Focal tweeter gebruikt, maar goed). Nooit experimenten met een revelator oid. raar vindt ik dat. Bij hun versterkers is niks te gek. gr.
-
Simpel, lees de specs van het apparaat maar eens... http://www.minidisc.org/part_Sony_MDS-JA20ES.html Hier zie je dus dat de setting nog minder doet dan ik dacht: de setting wordt aangeduid als een 'digital output bit length selector', oftewel hoeveel bits er in de uitgaande spdif worden gezet. Ook zie je dat de nauwkeurigheid van de AD converter 20 bit is (al een hele mooie waarde trouwens, het is de vraag of dit ook daadwerkelijk wordt gehaald), zodat de 24 bit instelling zeker niet voor een analoge opname zal gelden (zoals ik hierboven beweerde). dus: de instelling heeft geen invloed bij het weergeven van CD. gr.
-
Leuk, allemaal mis! De instelling van de MDS-J20 heeft te maken met de nauwkeurigheid van de AD converter in het apparaat: leuk dus als je van een LP op MD wil opnemen. Voor wat betreft het omzetten van het CD-signaal naar analoog (DA converter) heeft dit geen enkele invloed. De SPDIF interface heeft (dacht ik) wel ruimte voor meer dan 16 bits per sample, maar op een CD staan nooit meer dan deze 16 bits. gr.
-
Ik heb geen idee hoe ik aan die sterren kom. Zo briljant zijn mijn bijdragen toch niet!? Dus als iemand mij wil vertellen wie er zo aardig is geweest... gr.
-
Ho even, volgens mij heb je het hier over 5 of zes (5.1) signaalpaden, en waarschijnlijk maar een tweekanaals equalizer. Wil je nu van alle kanalen de twee frontkanalen via de equalizer laten lopen en de rest niet of zo? Ik kan me voorstellen dat dit niet gaat... gr.
-
Ik heb er even vlotjes doorheen gelezen, en wat mij het meest opvalt is dat de frequenties waarover wordt gesproken 375 KHz en 1 MHz zijn. Logisch, want het verhaal gaat niet over audio. Per saldo denk ik dat voor audiofrequenties dit verhaal niet zo erg interessant is. Uiteindelijk heb je het over verzwakking van hoge tonen ten opzichte van lage tonen door een toename in weerstand voor hogere frequenties (skin effect). Toch het QED verhaal nog maar eens lezen stel ik voor; voor audio is dit niet erg interessant. gr.
-
Jaap, Een verhaal waar ik pas op gewezen werd op www.qed.co.uk is eigenlijk het eerste dat voor mij geloofwaardig overkomt, zelfs voor een techneut! Ga naar 'Files', en dan onderaan (General Information) naar het PDF bestand 'Genesis report'. Veel leesplezier! Oh ja, het is natuurlijk wel een fabrikant, dus een beetje achterdochtig mag je altijd zijn... gr.
-
En nu we elkaar toch aan het corrigeren zijn... Sodejuu, ik denk dat je inderdaad beter je studieboeken er weer eens bij moet gaan pakken! Het verhaal over weerstand en impedantie raakt kant noch wal! Ik zal zelf eens een poging doen. Weerstand® is gedefinieerd als het re
-
Er bestaan veel lelijke draaitafels, maar dit slaat werkelijk weer alles. Is dat nou duits? al dat chroom en geglim? Burmester heeft daar ook zo'n handje van. Yak. gr.
-
Er bestaan veel lelijke draaitafels, maar dit slaat werkelijk weer alles. Is dat nou duits? al dat chroom en geglim? Burmester heeft daar ook zo'n handje van. Yak. gr.
-
Hoi Keessie, Voor wat betreft modificeren: een DC servo is nou niet typisch iets wat je achteraf in een versterker erbij knutselt. Het is meer iets wat een ontwerper meeneemt in het hele verhaal. Wat je meestal ziet bij modificeren is dat gebruikte onderdelen worden vervangen door andere onderdelen met betere specificaties. Betere condensatoren, betere opamps, bedrading, weerstanden, volumeregelaar, kristal, etc. Eigenlijk wordt er dan aan het structurele ontwerp van het apparaat niets veranderd. gr.
-
Nou, hierop is zowel een gemakkelijk als een moeilijk antwoord mogelijk: de gemakkelijke variant: een condensator in het signaalpad tast de muziek aan, dus is het beter deze eruit te laten :-) En nu natuurlijk: hoe komt dat, wat wordt er dan aangetast, wat is de invloed van een ander type condensator, etc. etc. Dit is natuurlijk iets lastiger. Een feit is dat een condensator in combinatie met omringende componenten een laagdoorlaatfilter vormt (dat is juist de bedoeling), maar ook fasedraaiing veroorzaakt. Daarnaast spelen nog zaken als soort dielectricum (= binnenste van condensator, de isolator) een rol. Het probleem bij dit soort dingen is altijd dat mensen graag zeggen (en horen!) 'dit of dit moet je nooit doen, want dat klinkt niet'. In de praktijk is het niet zo zwart wit. Alles hangt met elkaar samen. Zo wordt er bijvoorbeeld nogal vaak beweerd dat een elco (electrolitische condensator) funest is voor het geluid, maar er bestaan een aantal als zeer goed bekend staande versterkers waar nu juist een elco aan de uitgang wordt gebruikt! Dit is allemaal afhankelijk van gebruikte versterkerprincipe, luidsprekers, etc. Per saldo denk ik altijd bij dit soort zaken: leuk, maar hoe klinkt het in mijn situatie. gr.
-
Waarom klinkt een platenspeler beter dan een cd speler??
Mattijs replied to Ruud_F's topic in Algemeen audio
De reden dat ik schreef dat ik nog geen echte verklaringen heb gelezen is de volgende: (voor wat betreft de meer 'technische' verklaringen dan, uiteindelijk geldt luisteren, daar ben ik het helemaal mee eens, maar dat is niet de strekking van de vraag van deze thread): - boventonen: ten eerste is het echt nog maar de vraag dat de boventonen boven 20KHz er iets toe doen, ik voel veel meer voor mogelijke vervormingen in het gebied net hieronder door de benodigde filtering bij CD, maar goed. Verder geeft ook een LP echt geen 30KHz weer. Zoals ik al eerder schreef: analoog wil niet zeggen dat alles wordt opgeslagen. - 'in stukjes hakken'. Klinkt leuk dat hierdoor 'het verband' uit de muziek wordt gehaald, maar de vervorming die ontstaat door te samplen en af te ronden naar discrete waarden geeft gewoon een bekende vervorming en ruis op ongeveer -90 dB. Door willekeurige ruis toe te voegen die hierboven ligt is dit te maskeren. Hoe kan het dan toch dat dit gehoord wordt? Vergelijken met pointillisme is leuk, maar ook een foto -gemaakt met klassieke film, dus analoog, bestaat uiteindelijk uit stippen (dat zilverspul, whatever), als dit maar fijn genoeg is voor de toepassing kan het er toch ook perfect uitzien? - AD-DA converters. Natuurlijk hebben deze hun onvolmaaktheden en vervormingen. Niet-lineariteiten, jitter, etc. Maar dit is allemaal te meten, daarover kun je discussieren (zoals: "jitter is het grootste probleem bij conversie"), maar een aantal houdt het eenvoudig bij: conversie = fout. Dat schiet natuurlijk niet op h