![](https://www.high-endforum.nl/uploads/set_resources_7/84c1e40ea0e759e3f1505eb1788ddf3c_pattern.png)
Harbeth
Members-
Posts
97 -
Joined
-
Last visited
Everything posted by Harbeth
-
Ik heb uit ervaring ondervonden dat er veel verschil in geluid(skwaliteit) bestaat tussen cd-spelers. Het vervelende is dat een echt prettig klinkend apparaat flink aan de prijs is, maar dan klink het -eindelijk- wel zoals het hoort te klinken: vol en gedetailleerd en niet dun en 'digitaal'. Laat je niets wijsmaken, vertrouw op je oren!
-
De opmerking over de kopie die beter kan klinken dan het origineel, maakt altijd de tongen los......"t Is niet bij iedere cd, maar het geval wil dat een kopie op de dure schijfjes van mfsl beter, nou vooruit prettiger kan klinken dan het origineel. Neem de proef op de som: koop zo'n schijfje en probeer het zelf!
-
Gewoon geen computer gebruiken, maar een fatsoenlijke audiorecorder. Mijn Sony wrcd-100 brandt feilloos uitstekende kopieën: knappe jongen die verschil met het origineel hoort. Gebruik dan wel goede schijfjes zoals die van MFSL (kopie klinkt vaak nog beter dan het origineel!) of Sony. Nadeel: schijfjes zijn duur en moeilijk te krijgen.
-
Tja, gemengde reacties zoals ik al verwacht had. Ik merk wel duidelijk dat mijn speler sa-cd's sneller inleest dan hybride cd's en 'normale' cd's, maar verder constateer ik dat sa-cd's over het algemeen zachter, en iets ruimtelijker klinken.
-
Kind of Blue (superaudio cd géén hybride) vergeleken met de 20-bit remastered versie (cd): de laatste klinkt gewoon beter. Ik kan ook voorbeelden noemen waarbij het andersom is: Goldberg variaties Glenn Gould. Ik kan zo wel even doorgaan. SuperAudio CD of CD? Mijn ervaring is dat je geen zinnig woord kunt zeggen over de weergavekwaliteit van de sa-cd. Geldt dit ook voor de SHM-cd's? De enkele die ik heb, klinken uitstekend.
-
Experimenteren met je volumeknop, als 'toonregeling' gebruiken. Een streepje - kan net iets aangenamer je oor binnenkomen bij bepaalde opnamen, een streepje + geeft soms iets meer body.
-
Met goede speakers heb je geen toonregeling nodig Matig gedoseerd bij beroerde opnamen vind ik niet verkeerd. De meesten hebben wel goede luidsprekers, maar lang niet altijd goede luisterruimtes vermoed ik...
-
mooi bedankt! Volgende week ga ik het apparaat beluisteren.
-
Een vriend heeft onlangs een Musical Fidelity 3.5 cd-speler gekocht en ik zat me af te vragen wanneer dit type leverbaar is geweest. Ik weet wel dat Musical Fidelity-producten een korte levenscyclus hadden. Ik kan nergens een productiejaar vinden.
-
Veel herkenning! Ik vond een behoorlijk aantal kostbare spullen niet goed klinken, maar dat valt mij iedere show weer op. Veel standhouders/medewerkers waren meer geinteresseerd in hun collega's dan in potentiele kopers. Jammer dat het gisteren te rustig was; het gaat niet echt goed met de hobby
-
Ik ga ook (met een goedkoop kaartje van een drogisterijketen). Twee jaar terug ook geweest en ik vond het wel de moeite waard; zeker bij caf
-
Ik neem aan dat je de Maestro 70 se bedoelt en niet de Maestro Duecento SE integrated. Ik geloof graag dat beide fraai klinken (de eerstgenoemde ooit eens gehoord bij Raf), maar dat grote monster krijg ik niet in mijn Creaktiv-rack (en uit mijn portemonnee).
-
Ook een prachtig apparaat die Accuphase, maar wel een stukje duurder (net als de versterkers). Een andere overweging voor de Luxman is de mooie versterker L-550AII waarop ik een oog heb laten vallen en die er waarschijnlijk binnenkort ook wel komt. Ik ben deze week die Music Fidelity op de site van Hifisolutions tegengekomen voor minder dan
-
Bedoeld wordt: een speler zoals een cd 16 van Marantz uit 1996 kun je vergelijken met een huidig exemplaar van ongeveer hetzelfde bedrag:
-
Zo is het maar net; je kunt wel een mooi verhaal ophangen om je gelijk te halen, maar er is wel degelijk verschil tussen de ene en de andere speler. Een oude speler haalt het niet bij een gelijkwaardig recent exemplaar.
-
Ik ben zeer tevreden met mijn HL-P3ES-2; die zie ik nog niet zo vertrekken.
-
Dank je wel. Van mijn Cambridge-duo ben ik dus af, maar ik had/heb nog twee versterkers in 'reserve' waarmee ik wissel: LA Audio A 60 (buizen kt 88) en een Dayens Ampino. Beide staan qua prijs in (schril) contrast met de cd-speler. Op moment speelt de LA Audio en dat valt bepaald niet tegen. De Dayens deed mij ook versteld staan, maar in de huidige configuratie nog niet geprobeerd. Ik heb m'n oog weleens laten vallen op een Luxman L550AII (of nog mooier een L590AII, maar die zal er wel nooit komen; te duur. Jammer. Een mooie gebruikte? Ik houd me aanbevolen). Ik hoop eigenlijk over een jaar tegen een jonge L550AII aan te lopen. Ik houd me trouwens aanbevolen voor versterker-alternatieven
-
Dan lijkt het mij onmogelijk te concluderen dat de verbetering (alleen) te wijten is aan de cd speler... Jazeker wel: de huidige buizenversterker heb ik al langer in bezit en dit apparaat is geregeld afgewisseld geweest met de 840 V. De verbetering vd geluidskwaliteit komt dus volledig op conto vd Luxman.
-
Jammer dat je een paar jaar geleden niet mee hebt gedaan aan het blind A-B vergelijk. Lees dit maar eens door... LINK Ik geloof het allemaal graag. In de huidige opstelling klinkt de cd speler een een stuk beter dan voorheen en da's echt geen flauwekul. Onlangs de Cambridge gewisseld met een gemodificeerde Marantz cd 16 uit 1998 of daaromtrent: ook hier verschil duidelijk hoorbaar. Een component uit je keten vervangen door
-
Die matchen dan fraai met de cd-speler uit de jaren '80.
-
Als ik zo bekijk, dan had ik beter mijn oude speler kunnen houden: verschillen zijn niet of nauwelijks te horen......
-
De vergelijking met Rover gaat niet helemaal op; daarmee doe je Cambridge tekort, maar Lexus en Luxman is niet gek gevonden. Ik ga niet mee in de relativering van de klankverschillen van een cd-speler: de klank in de installatieketen is nu anders (=beter) dan voorheen, terwijl ik in de veronderstelling verkeerde dat een 840C niet zo gemakkelijk van zijn troon gestoten zou worden. Leuke stelling: Het prijsverschil tussen beide apparaten is aanzienlijk en daarmee is een belangrijk deel van het klankverschil verklaard.
-
Heb je beide gelijktijdig vervangen of eerst nog even uitgebreid een A - B vergelijking gedaan met de Luxman D-05 vs de Cambridge 840 C..? (En ik neem aan alleen cd's, geen sacd's) Ik heb de Cambridge versterker + cd speler (beide dus recente topmodellen, 840-serie) tegelijk weggedaan. Ik heb hier al eens eerder gelezen + verteld dat de betrouwbaarheid niet geweldig is: moeilijk lopend laatje, wegvallend display (840 C), wegvallend display, problemen met de volumeknop (840 V). Ik moet er wel bij zeggen dat alle mankementen keurig zijn verholpen, maar bij de cd-speler houd ik mijn twijfels. Om van alle problemen af te zijn heb ik gekozen voor bewezen degelijkheid: Luxman. Dit zware, superieur afgewerkt apparaat heeft in ieder geval een perfect werkend laatje en is werkelijk een genot om te horen en te zien. Ik weet dat het pedant klinkt (niet zo bedoeld!), maar de Luxman is klankmatig een heel stuk verwijderd van de Cambridge (840 of 640, maakt niet uit). Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat alleen een cd-speler zoveel invloed zou hebben op het totale geluidsbeeld.
-
weet je zeker dat het een cd speler is, en geen drum-computer met equaliser? Ha, de grappenmaker! Jazeker, een speler die klinkt zoals die hoort te klinken: de hoboconcerten van Bach door Alexei Ogrintchouk en the Swedish Chamber Orchestra zijn fantastisch. Het verschil tussen sa en cd is echter niet opzienbarend, maar da's weer een andere discussie.