volhouder
Members-
Posts
21 -
Joined
-
Last visited
Everything posted by volhouder
-
kan je niet , je kan wel een toestel kiezen met een aparte muziek programma . De beoordeling of je in aanmerking komt zit hem niet in de muziek weergave maar voornamelijk in de verstaanbaarheid . De audiogram die de audicien maakt laat een bepaald gehoorverlies zien en als dat in het belangrijkste spraakgebied boven de 35dB zit dan kom je in aanmerking voor vergoeding en dan moet je de zg amsterdam vragenlijst invullen om te beoordelen welke categorie je valt. Meestal is een audicien je wel behulpzaam bij deze alhoewel je officieel de lijst zelfstandig in moet vullen . Voor een vrije markt toestel is dit niet nodig maar dan betaal je alles zelf .(vanaf ca 1800,- / stel ) ( zeg maar gewoon ; Hans Carl . Ben wel n volhouder van karakter , ondernemer , dan weet je het wel )
-
maar met hoeveel verlies tov het normale ? Ik pak ook nog de 10 maar wel met min 80dB tov het normale . 50dB minder dan bij 2000Hz . Het gaat erom of je bij 'normaal'volume ( 80dB op luister positie ) nog de stillere passage's hoort . De zachte tingels , het slepen van de kwastjes op de snaredrum . Maar het belangrijkste is natuurlijk of je het zelf mooi vindt . Ik houdt je enkel een spiegel voor omdat ik vermoed dat er nogal wat detail ontgaat bij veel muziek liefhebbers van onze leeftijd en we de juiste oorzaak liever niet onder ogen zien . Het gehoor blijft een complex verhaal , bij kleuren kan je gelijk zeggen of het rood is of blauw , bij geluid een tikkeltje lastiger .
-
Het is wel zo dat bij de hoorzorg voornamelijk wordt uitgegaan naar de verstaanbaarheid en dat is iets anders dan naar muziek luisteren . 'Normale' mensen begrijpen ook niet dat er mensen (audiofielen) zijn die heel veel duizenden uitgeven aan apparatuur om naar muziek te luisteren . Hebben wel een TV van duizenden euro's maar luisteren naar een transistor radiootje .......
-
idd gewoon proberen , de achteruitgang van het gehoor gaat zo langzaam dat het niet opvalt maar toen ik ze voor t eerst inhad viel het op dat ik mensen in de straat ineens hoorde praten , hoorde de vogels weer . Was gewoon niet opgevallen dat ik dat miste . Je kan hoortoestellen uittesten en wees dan wel kritisch op de afstelling , hetgeen je zelf belangrijk vindt . Niet te scherp , details weer normaal hoorbaar en geluiden zoals iets laten vallen ook niet overdreven hard binnenkomt .
-
gehoorbescherming is heel goed natuurlijk . Ik heb veel jaren met modelauto's (brandstof motoren ) races gereden over europa . Die dingen maken ver over de 80dB snerpend geluid , oorbeschermimg werd niet aan gedaan. Had beter eerder oordoppen moeten gebruiken . Zal goed zijn als het taboe mbt hoortoestellen eraf gaat .
-
Ha Carl , al veel post van jouw tegen gekomen . Je hoort het verschil pas als je ze in hebt . Je zult er versteld van staan hoeveel instrumenten er echt meespelen en die je nu weer hoort . Hoe groot het verschil is zal zeker afhangen van de muziek die je beluistert . Wel eens je handen achter je oren gehouden en t verschil gehoord ? Het is niet alleen t hoog wat je kwijt raakt maar ook het vermogen om zachte geluiden waar te nemen , heeft iets te maken met de trilhaartjes geloof ik . Het is alleen heel opvallend dat men wel een bril opzet als men de krant niet meer kan lezen maar hulp bij het horen overbodig vindt omdat het niet , ja wat eigenlijk . Laatst nog een Hi End verkoper gesproken en die vertelde dat mensen bij komen met opmerkingen dat ze bij apparatuur iets niet horen maar dat dat gezien de leeftijd van de klant niet zo gek was , natuurlijk wilde de man ook niet aan een hoor apparaat want het ligt toch aan de versterker, speaker , opname etc maar nooit aan het eigen gehoor ....
-
Dat is plaatselijk verschillend , niet iedere audicien wilt zorgtoestellen leveren . Ik heb bv ook 'oog voor horen' over de vloer gehad maar die dame gaf het na de eerste bijstelling al op . Die gaan voor het snelle werk . Afstellen volgens de diagram en dan moet t goed zijn . Ik heb mn 2e set bij Specsavers aangeschaft , maar dat is per filiaal verschillend . Bekijk de sites en als die vertrouwenswekkend overkomt maak je een afspraak . Schroom niet om iets ander op te zoeken als het niet naar je zin is . Beluister je toestellen zoals je speakers beluistert en geef feedback door aan je audicien .
-
Een goede audicien is zeker belangrijk zoniet het belangrijkste en de goede selecteren kost ook nogal wat tijd , net zoals een goede speaker selecteren ook tijd kost maar dat vinden we dan weer niet erg ...... Je kan het vaak idd opmerken bij een piep , ook de piep bij het inschakelen van t huis alarm bv . Ik heb ook de bernafon geprobeerd en gek genoeg gaf deze die piep repeterend weer hetgeen ook op de achtergrond te horen was bij 'gewoon' luisteren . Is het dus niet geworden . De eerste toestellen van mij kosten toen 4500,- , daarna de widex zorgtoestel gekozen . Nog geen 300,- bij te betalen . Muziek weergave gaf geen verschil
-
Klopt , 35dB zit je zo aan op onze leeftijd . Vergoeding gaat per categorie en het verlies in dB is slechts een onderdeel daarvan . Je betaald wat zelf en dat ligt afhankelijk van de categorie tussen de 200/400 stel . Toestellen kosten eigenlijk tussen de 1200/2000 stel . Ik probeer hier overigens geen toestellen te verkopen alleen mensen erop attenderen dat er een manier is om meer van hun mooie installatie en muziek te genieten . Ook de zachte geluiden in je muziek weer waar te nemen want ook dat loopt terug naarmate je ouder wordt
-
Je hebt zorg toestellen en de vrije markt . Dat verschil is groot in prijs . Zorg Hoortoestellen zijn verdeeld in 5 categorieen afhankelijk van je hoor verlies . Dat wordt beoordeeld aan de hand van n vragenlijst , ik heb een cat5 toestel maar heb toch de indruk dat voor muziek luisteren de categorie minder belangrijk is . Het grote verschil onderling is met name in het spraakgebied . De duurdere toestellen kunnen wat meer automatisch wat wij in de muziek in feite niet willen . Ik heb mijn toestel meestal op de muziek stand staan . Zorgtoestellen zitten kwa prijs tussen de 200,- en 400,- /stel en je eigen risico zorgverzekering . De rest betaald je verzekering , vrije markt beginnen bij ca 2000,-/stel . Widex levert ook zorgtoestellen . Je mag de toestellen ook eerst testen ,voor ca 2 mnd , gratis , audiciens verdienen aan zorgtoestellen veel minder dan aan vrijemarkt toestellen dus doen hun best om een vrije markt toestel te verkopen , echter niet nodig . Besef wel dat je hersenen zich in moeten stellen op t nieuwe geluid . dwz dat ze de onbelangrijke geluiden naar de achtergrond duwen , een eigenschap die bij langdurig hoorverlies verloren gaat en weer hersteld moet worden . Je moet de hoortoestellen ook niet te hard zetten , die neiging hebben audiciens nog wel eens .
-
B&W 683 luidsprekers kleverig aan de voorzijde
volhouder replied to Koffiefreak's topic in Luidsprekers
zelfde bij de bw speakers van mn zus . Het hele laagje verwijderen met bv sticker verwijderaar . Is haar gelukt , nu gewoon zwart plastic -
Ook altijd veel last van brom gehad en alles geprobeerd , de duurste lundahl gebruikt waarmee een step-up is gemaakt in n metalen kastje , allerlei kabels . Uiteindelijk bij Alie een aantal voorversterker boards besteld , voeding en verschillende op amps , getest naast mn platenspeler en uiteindelijk de beste combi ingebouwd in mn Technics MA1 met een goed resultaat . Klinkt beter dan alles wat geprobeerd is , zonder enige brom en acceptabel ruis bij gebruik MC 0.3mV , gelijk ook maar een versterker ingebouwd voor een MM element . Had ik veel eerder moeten doen . Op-amps maken het verschil .
-
Dankjewel, Je hoort beslist niet alles op hetzelfde geluid niveau , dat zou niet goed zijn . En natuurlijk hoor je bij een live concert hetzelfde als thuis al moet ik zeggen dat hoortoestellen vaak bij n live concert minder presteren dan gewoon thuis . Ik gebruik de Widex , speciaal voor zijn muzikale kwaliteiten maar alles is afhankelijk van de audicien die ze afstelt en die zijn niet gewend te werken met audiofielen . Het is veel gemakkelijker om de verstaanbaarheid af te stellen dan op muziek , bovendien zijn wij veel kritischer dus minder geliefd bij audiciens . Bij een goed muziek programma op je hoortoestel wordt het comprimeren tot het minimale beperkt of buiten werking gesteld net zoals alle filters .Als ik de keuze had dan had ik natuurlijk gewoon nieuwe oren gekocht maar met hoortoestellen hoor ik alles in de muziek zoals het hoort , zonder wordt het te donker en vlak .
-
met paypal of creditcard betalen , je kan tegenwoordig ook via MP zelf betalen . Als dat allemaal niet geaccepteerd wordt door de verkoper dan beter overslaan .
-
Even n korte introductie : Mijn naam is Hans , nieuw op dit forum , niet nieuw in de HiFi of Hi End , dus audiofiel . Net de 70 gepasseerd . Surround installatie die ook uitstekend in stereo presteert . Componenten: McIntosh, Linn, MartinLogan , Ayon, Paradigm , Technics . Esoteric. Maar niet te beroerd om zelf zaken aan te passen , vaak met try & error icm een beetje gezond verstand . Heb met genoegen door een aantal topics gebladerd en zie dat de meeste audiofielen toch al de 'volwassen ' leeftijd hebben bereikt . Zie topics voorbij komen waar we met elkaar bespreken hoe we de kleinste nuances mooi uit onze installatie kunnen halen of juist niet . Wat ik zelden tegen komt is dat we het hebben over het belangrijkste component in onze keten namelijk onze oren ! Het gehoor loopt al vrij vroeg achteruit , laat een hoge toon horen aan een 20 jarige die t hoort en daarna aan een 40 jarige waarbij het stil blijft . Zolang het binnen de perken blijft kunnen we de details in onze muziek goed waarnemen maar toch komt er een moment dat men denkt dat de installatie , vaak speakers, niet goed functioneren want er zit weinig 'hoog' in . Wat bedoelt is dat we weinig hoog horen , een wezenlijk verschil . Zo is het bij mij gegaan , lange tijd kon ik , ondanks een geopereerd oor, ook genieten van de nuances en ook de Hi-hat en bekkens goed horen , de kwastjes over de snaredrum konden zich niet verschuilen mits de vaatwasser niet draaide natuurlijk . Op een bepaald moment denk je dat er meer hoog uit de installatie moet kunnen komen , de gedachte is dan ; zal wel door de speakers komen , in mijn electrostaten zit immers geen aparte tweeter dus maak je een filtertje en hangt er een bandtweeter aan ... Totdat je tot het besef gaat komen dat wellicht je oren wat slijtage vertonen , voor mij zo'n 10 jaar geleden . Dat was voor mij de aanleiding om eens op zoek te gaan naar goede versterkers achter mijn oren , goedkoop waren de goede versterkers zeker niet . destijds in de vrije markt ca € 4500 /stel . Bij een goede audicien binnen gestapt en een heel aantal toestellen uitgeprobeerd en diverse afstellingen . Maar hè , ineens waren de hoge tonen terug , kon ik de details weer horen en ook de piano en saxofoon kwamen tot leven . Met deze slijtage in het belangrijkste component in je keten heeft iedere oudere te maken maar je hoort er niemand over . Een investering in goede hoor toestellen kan je veel meer opleveren dan vervanging van een component door een nog duurdere , als je oren dat niet oppikken is verdere investering in je keten zinloos . Je koopt toch ook een (lees) bril als je de krant niet meer kunt lezen ? Dus laten we het een keer hebben over hoor toestellen , er zijn veel verschillende soorten . de ene geeft de muziek veel natuurgetrouwer weer dan de andere . Wat is de ervaring van muziek liefhebbers in deze , welke toestellen en afstellingen ? En wat voor een wonder apparaten zijn dat toch , een hoortoestel is tegenwoordig echt klein maar bevat een hoge kwaliteit versterker , een hoogwaardige AD/DA omzetter en ook nog een equalizer te bedienen via een app waarbij je ook de equalizer in kunt stellen in 3 banden . Je kan weer genieten van je muziek , ook van de kleinste nuances en ook het uitzingen van de piano . En denk je dat je installatie wat donker klinkt en de nuances en hoog niet goed weergegeven wordt ? maak dan eens een ritje naar n goede audicien ipv naar de HiFi store . Ik hoop hiermee dat je een hoortoestel als een zeer nuttig onderdeel van je keten kan gaan waarderen en dat men zich niet verschuilt achter het argument dat een hoortoestel alleen voor 'ouwe lullen' bestemd zijn . Laten we ook op dat gebied de ervaringen delen . groetjes Hans