Jump to content

Jedi Knight

Members
  • Posts

    144
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jedi Knight

  1. Top top top! Zo zie je maar waar goede service toe kan leiden! Je zoals Henk inzetten voor je klanten wordt altijd gewaardeerd en als je als klant daarvoor iets meer moet betalen heb je dat er graag voor over. Deze desbetreffende klant is blijkbaar een gefortuneerd zakenman die zelf ook ooit onderaan is begonnen. Dat soort mensen weten hoe hard je voor je centen moet werken en hoe hard het aankomt als je op zo'n laffe manier voor je moeite wordt gedankt. Deze beste man kan het geld blijkbaar goed missen en heeft zijn hart op de goede plaats. Ik kom er een beetje laat bij op, maar wij als "vrienden" van Henk hadden ook een inzamelings actie kunnen houden om de strop voor Henk iets draaglijker te maken. Ik hoop overigens dat de dief ERG gelukkig wordt met het kabeltje en ooit zo hard tegen de lamp loopt dat ie nooit meer wakker wordt. p.s. Heb je nog over mijn vragen nagedacht Henk?
  2. Rubber is een goed alternatief, maar heeft ook nadelen. Zo wordt rubber hard en om dat te voorkomen, moet het behandeld worden en neemt de goede eigenschap enigszins af.
  3. Je kan ook eens naar Cabasse gaan luisteren. De Eg
  4. Waarom gebruiken 6 van de 10 rackfabrikanten dan dikglas voor de plateau's. Het gaat er toch voornamelijk om dat een materiaal een redelijk hoge soortelijke massa en dus dichtheid heeft. Is MDF een beter materiaal en waarom?
  5. Beste Audioliefhebbers, Ik heb een nieuwe DVD speler aangeschaft en wil deze speler verwennen door deze op een zo goed als trillingsvrij en gedempt plateau zetten. Nou had ik in gedachte om 4 Vibrapods Model 3 aan te schaffen en hier een glasplaat van 44 x 35 cm en 15mm dik op te plaatsen. Op deze glasplaat moet vervolgens de Denon DVD 3800 komen te staan. Ik heb zo'n beetje alle reviews over de Vibrapods gelezen en NIEMAND is er ontevreden over. De meningen over de glasplaat zijn echter verdeeld en onduidelijk. Heeft deze opstelling nut, of kan ik beter de Vibrapods rechtstreeks onder de DVD speler plaatsen? P.s. De Vibrapods kosten 33 euro incl. BTW en zonder orderkosten.
  6. Uiteraard is het nooit verstandig om slechts naar
  7. Heb je soms een netsnoer andersom aangesloten???
  8. Zoals je zelf al gezien en gemerkt hebt zijn er heel veel subs te koop van veel merken. Ik heb mijn versterker (Denon AVC-A1SE) bij AS gekocht en hoewel deze nu defect is, ben ik erg tevreden over de service van AS. Ik heb zelf een REL, namelijk een Strata III. Deze is vooral geschikt voor muziek, maar doet ook bij HT zijn werk naar behoren. Het verschil tussen een muziek en een HT sub zit hem vooral in de manier waarop het laag wordt voort gebracht. Bij HT gaat het voornamelijk om druk. Het laag van een explosie moet te voelen zijn. Bij muziek gaat het om detail. Een baslijn moet goed en makkelijk te volgen zijn tot in de laagste regionen. De meeste HT subs hebben ook een "forwardfiring" constuctie. De woofer zit aan in een zijkant. De reden is omdat er meer lucht in beweging wordt gebracht en dus ook meer gevoel in het laag komt. De meeste HT subs gaan niet echt laag, maar dat ik ook niet nodig. Een muziek sub kan ook "forwardfiring" zijn, maar omdat het kast volume over het algemeen ook groter is wordt vaak voor een "downfire" constructie gekozen. De controle over de woofer is bij de muziek subs ook vaak beter. Wat je moet kopen is echt afhankelijk van je eigen smaak en wensen. Ik zou een sub in ieder geval wel eerst beluisteren alvorens je er een aanschaft. AS is daarbij een goede betrouwbare partner. Aankopen via Internet zijn misschien wel voordeliger, maar blind een sub kopen is een risico. Als je dit wilt lopen kan je voor aanzienlijk minder een goede sub bij onze oosterburen aanschaffen. ps. Let ook op de bekabeling van je sub. Een goede weergave van het laag valt of staat bij de gebruikte interlink. Haudio kan je hier overigens perfect over inlichten en misschien ook demonstreren.
  9. Ik heb een betonnen vloet met daarop een zwevende laminaat vloer. Mijn stands staat op spikes met bescherm voetje, ze zijn gevuld met zand. Op de bovenplaat staan ook weer spikes met de punt omhoog en daar staan mijn bi-wires B&W DM602s2's weer op. Met de spikes klinkt het allemaal wat losser.
  10. Ik wil niet lullig doen, maar 1000PK uit een 2,5 liter V6 Blokje kan niet op elkaar berekend zijn. Als je ziet dat het door Cossworth getuned 2,7liter V6 blok uit de Audi RS4 ook lang de 1000PK niet haalt, dan lijkt een blok met minder inhoud dat zeker niet te kunnen met behoud van garantie. Uiteraard is overal VEEL meer power uit te trekken, maar of alles erop berekend is, is dan maar de vraag. Nissan geeft er echter geen garantie op, net zo min als Volkswagen er garantie op geeft als je 2 turbo's op het 3,2liter V6 blok uit de Golf R32 hangt. Uiteraard pers je er dan ook 400PK uit en rij je (bijna) iedereen zoek, maar het is niet standaard en de rest van de auto is er niet op berekend. Nissan is ook een autobedrijf dat niet erg goed loopt. Als ze de GT R35 zouden bouwen met als gedachte dat er 1000PK in gepropt wordt zou de auto aanzienlijk duurder worden. Zelfs zoveel duurder dat er geld bij moet. Bang dat Nissan dat niet doet. Verders is het wel een alternatief mobieltje, net als de MG X Power SV welke je wel af fabriek met 965PK kunt bestellen. Maar goed. Doe mij maar een Volkswagen Touareg V10 TDI. Niet bizar snel, maar het vermogen om een 30tons vrachtwagen weg te slepen.
  11. Ik denk dat er in de prijsklasse welke jij nu noemt maar 1 kandidaat is en dat is de: Atacama Nexus stand. Zie de Atacama prijslijst voor meer informatie.
  12. Ik zal hem nog eens beluisteren. De Cd klinkt naar mijn weten zeer goed en ruist heel weinig.
  13. Zoals je misschien wel weet is NT4 een voort borduursel op NT3.51 en zijn er voor NT4 iets van 9 servicepacks uitgekomen om het te maken wat het nu is. 9 servicepacks denk je nu, ja ik reken 5a en 6a als appart servicepack en er is een servicepack 7, die echter weinig goeds met het systeem doet. Verder vind ik persoonlijk Windows 2000 tot nu toe het beste wat Microsoft op de markt heeft gezet. XP is leuk voor thuis, maar de voordelen van XP Pro ten opzichte van W2K Pro zijn zo klein dat een upgrade niet nodig is. XP Pro draait ook op dezelfde NT kernel als W2K en heeft alleen meer multimedia mogelijkheden ingebouwd. Ook is de hardware ondersteuning groter, maar dit alles maakt het ook weer iets langzamer. Een verschil van een kleine 3 tot 4%. W2K is ten opzichte van NT4 echter ruim 15 tot 20% sneller, door effici
  14. Je kan zeggen wat je wil, maar ome Bill heeft het beter voor elkaar dan iedereen die op dit forum post bij elkaar en dan in het kwadraat. ps. De laatste producten zijn gewoon goed. Geen gelul, met een goed antivirus programma en niet klakkeloos ieder mailtje openen blijft zo'n ding het ook goed doen.
  15. Even een korte samenvatting. Je hebt een aktieve sub, welke in een soort stand-by stand gaat als er geen signaal wordt aangeboden. Aansturing via de luidspreker ingangen zorgt ervoor dat de sub WEL wordt geaktiveerd, maar pas bij hoge volumes. Aansturing via de lijn niveau ingang zorgt ervoor dat de sub niet of bij zeer hoog volume wordt ingeschakeld. Het lijkt dus of de ingangsgevoeligheid van de sub veel te hoog staat afgesteld. Ik weet niet of de sub nieuw is of tweede hands, maar ik vermoed dat er in de schakeling welke de stand-by functie regeld iets defect is. Je zou erover kunnen denken om de sub bij een reparatie bedrijf te laten repareren of de stand-by functie eruit te laten slopen. Ik vermoed dat er een transistor defect is of de instelling van een transistor door een losse weerstand oid niet naar behoren werkt. Een reparatie bedrijf kan de technische gegevens vaak opvragen. De stand-by functie overbruggen lijkt mij de beste en goedkoopste methode. Een beetje handige electronica man moet je hier mee kunnen helpen.
  16. Als ik het goed begrijp gaat het om een "passieve" subwoofer, dus een zonder ingebouwde versterker. Deze sub dient tussen een speaker en een luidspreker te worden aangesloten of zelfs tussen twee speakers. De sub filtert dan de lage tonen uit het aangeboden signaal en stuurd de rest door naar de speakers. Het gefilterde signaal gaat naar de woofer in de subwoofer, maar deze reageerd niet genoeg naar jouw idee. De reden daarvoor meerdere redenen hebben. De eerste is dat er te weinig "laag" signaal wordt aangeboden. Dit is te verhelpen door een dikkere luidspreker kabel te gebruiken tussen de sub en de versterker en door goede interlinks (verbindingskabel) tussen de bron (cd/DVD/md speler) en de versterker te plaatsen. De tweede reden kan zijn dat het rendement van de frontspeakers aanzienlijk hoger is dan het rendement van de subwoofer. Het rendement wordt weergegeven in dB/w. Oftewel het aantal decibell op 1 meter afstand bij een aangeboden vermogen van 1 watt. Bij de meeste speakers hangt dit rond de 85 en 90dB. Het je echter luidsprekers met een rendement van 92dB en de subwoofer heeft een redenment van 84dB dan spelen de speakers veel luider dan de subwoofer. Je zou dit kunnen opvangen door een grote vermogens weerstand van 1 of 2Ohm in serie met de speakers op te nemen. Hierdoor wordt een gedeelte van het aan de speaker aangeboden vermogen omgezet in warmte en niet in geluid. Zo kan dus het volume van speaker en sub beter worden afgestemt. Ik lees dat je een Philips FR 752 hebt. Dat is een surround receiver. Deze heeft een LFE uitgang voor de subwoofer. Nu kan het zijn dat ik je niet goed heb begrepen en heb je een "aktieve" sub, dus een sub met ingebouwde versterker. Deze is op de LFE uitgang aangesloten en klinkt te zacht. Dan kan de oorzaak liggen in een slechte interlink tussen de versterker en de sub. Deze kabel geeft maar een heel klein deel van het frequentie gebied door en moet dus wel aangepast zijn op dit gebiedje. Een standaard dropveter interlink is het minst geschikt voor deze verbinding. Een Van den Hul bay C5 of Monster MB 100SW moet al verschil kunnen maken. Ook de interlinks tussen de bron en versterker moeten van goede kwaliteit zijn. Hier komt bijv. de Van den Hul The Source Hybrid of D102mkIII of een Monster I300mkII voor in aanmerking. Deze kabels zijn redelijk betaalbaar en zorgen ervoor dat het aan de versterker aangeboden signaal van betere kwaliteit is dan bij gebruik van de meegeleverde dropveter kabels. Een versterker hoe goed deze ook is, kan iets wat niet aangeboden wordt ook niet versterken en dus zijn betere kabels van groot belang. Denk nou niet. Ik heb een budget versterker dus ik hoor dat toch niet. Dat ik serieus met audio begon kocht ik een Philips FR980 met een Philips DVD930. Enkele weken later kocht ik een REL Strata III sub. 100Watt en tot 18Hz. Ik sloot de sub aan via een budget zelfbouw touwtje en ik moest mijn oor er naast houden om maar iets te horen, terwijl de versterker goed stond ingesteld en het volume van de sub vol open stond. Ik snapte er niets van en ging eens nadenken. Ik haalde mijn speakers los en begon te experimenteren. Ik had bij de versterker en dvd speler meteen een setje goede kabels gekocht. Een Van den Hul The First voor de digitale coax verbinding en een set Van den Hul D102mkIII voor de analoge verbinding. Ik haalde een van de D102mkIII's los en plaatste deze tussen de versterker en de sub. En werd getrakteerd op een aanzienlijk duidelijker aanwezig laag. Zoveel dat het volume omlaag kon en de instelling voor het sub kanaal op de versterker naar 0dB. De volgende dag naar de winkel en een goede subwoofer kabel besteld. Tannoy verkoopt bij de REL subs de Bay C5 van Van den Hul en deze heb ik toen dus gekocht. Later nog een voor in mijn auto. Naarmate de sub meer werd gebruikt moest het volume nog meer terug. Later heb ik nog andere speakers gekocht en omdat het gebruik van goede kabels zich reeds had bewezen heb ik daar meteen goede speaker kabel bij gekocht, de Van den Hul Royal Jade Hybrid. Inmiddels heb ik de oude luidsprekerkabels vervangen door een betere Van den Hul kabel en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ook heb ik een nieuwe DVD speler en versterker. De DVD speler, omdat de oude stuk was. Deze is nooit goed geweest en ik kon met bijbetaling een Philips DVD960 aanschaffen. De versterker is vervangen omdat de FR970 geen DTS ondersteuning had. Ik heb daar een Denon AVC-A1SE voor in de plaats gekocht. Het resultaat van deze upgrade was enorm. Het geluid was veel beter onder controle en de sub moest nog veel zachter. Ook gebruik ik daar nu een andere kabel voor. Een WBT signal cable met WBT connectoren. Een vergelijkbare kabel als de Van den Hul Bay C5 maar toch iets strakker.
  17. NAD S200 Ik heb geen ervaring met deze versterker, maar ben wel zeer onder de inbruk van de prijs en specificaties. Misschien dat Haudio je er meer over kan vertellen.
  18. Je moet het zo zien. versterker------[filter]-------speaker .......................-------subwoofer Het signaal uit de versterker gaat naar een filter dat in de subwoofer is ingebouwd. Daar wordt een frequentie gebied tot ongeveer 80Hz. uit het signaal wat bedoeld is voor de speakers gefiltert en een gebied vanaf 80Hz. tot oneindig uit het signaal dat naar de subwoofer gaat. Lage tonen hebben veel energie nodig. Wanneer de versterker dus de speakers met het volledige frequentie gebied moet aansturen kost dit meer energie dan wanneer de lage tonen eruit worden gefiltert. De versterker hoeft dus minder moeite te doen en dat is hoorbaar, echter is dit de situatie wanneer een surround versterker gebruikt wordt met een apparte uitgang voor een subwoofer. De speakers worden dan namelijk rechtstreeks op de versterker aangesloten en deze geeft ze gewoon de laagste tonen niet, maar stuurd ze naar een appart kanaal, het .1 of LFE/SUB kanaal bij een 5.1, 6.1 of 7.1 versterker. In jouw geval wordt de sub tussen de versterker en de luidsprekers opgenomen en moeten de lage tonen wel doorgegeven worden. Heb je dus een surround versterker dan moet je deze instellen op GEEN sub, of je moet een apparte mono eindversterker aansluiten op de LFE/SUB uitgang. De laatste optie heeft de voorkeur omdat de speakers dan rechtstreeks door de versterker kunnen worden aangestuurd en deze het filteren op zich neemt, waardoor meer energie beschikbaar is om de speakers aan te sturen. Wanneer de sub tussen de versterker en de speakers aangesloten is, moet de versterker het hele frequentie gebied aanbieden. De reden waarom een filter in de sub is ingebouwd is om te zorgen dat de speakers goed op de sub worden afgestemt. Wanneer de sub namelijk de frequenties tot 80Hz. zou weergeven en ook de speakers, ontstaat een versterking van het geluid in dit frequentie gebied wat zeer irritante gevolgen zal hebben. Om je een echt goed advies te geven moet ik weten wat voor en welke versterker je hebt en ook wat voor en welke speakers je gebruikt. Ik hoop je tot zover genoeg te hebben geholpen en mocht iemand er ander opvattingen over hebben, dan hoor ik deze graag. Dit is namelijk mijn opvatting en aangezien ik niet alles weet en ook nog genoeg moet leren zou ik het graag horen als ik iemand onjuist advies geef.
  19. Er zijn erg weinig subwoofers welke deze mogelijkheid bieden. Een voordeel is dat de sub en de speakers niet te hoeven worden ingesteld omdat een vast filter wordt gebruikt. Een nadeel is dat een filter in de luidspreker kabel wordt opgenomen en een onderbreking wat dus extra kosten meebrengt voor extra spades of banaanstekers.
  20. Beste mede Audiomannen en vrouwen, Op de site van hifi.nl staat een review over de Apogee Wyde Eye digitale interlinks. Heeft iemand hier ervaring mee? En zijn de analoge interlinks van Apogee net zo goed voor dezelfde aantrekkelijke prijs?
  21. De meeste surround versterkers, zoniet allemaal hebben de instel mogelijkheid op per kanaal de afstand in meters of milli seconden op te geven tot de luister plek. Voor de laatste staat dan een omreken tabel in de handleiding van de versterker. Waar je wel op moet letten is dat de surround speaker boven of onder de tv staat. Niets is vervelender dan een surround speaker welke "mis" van het scherm staat omdat je ogen naar de bron van het geluid worden getrokken en dus mis van het scherm kijken.
  22. Wat hier gewoon simpel weg staat is dat Denon geen standaard MOS-FET's of bipolaire transistoren gebruikt in de eindtrappen, maar UHC-MOS. Het komt hier op neer dat de ene fabrikant een volgens hun unieke MOS-FET schakeling heeft gebruikt, de andere claimt met 180 tranisistoren het uiterste der techniek te hebben bereikt en Denon heeft daat met deze techniek het vertrouwen in. Uiteindelijk is maar
  23. Ik ken deze versterker niet, maar wel de HT topper de AVC-A1SE. Als deze versterker op dezelfde hoogwaardige manier is vervaardigd als de AVC-A1SE en daar ga ik voor 100% vanuit is het dus een zeer hoogwaardige geintegreerde versterker. Het vermogen is totaal niet relevant. Het mag dan aan 8Ohm maar 50Watt. zijn, aan 4 Ohm is het 100 en aan 2Ohm zelfs 200. Dat betekent dus een grote vermogens reserve. Het volume waarmee gespeeld kan worden is afhankelijk van meerdere zaken waarbij het rendement van de speakers vrij belangrijk is. Hoe hoger het rendement, hoe minder vermogen erin gestopt hoeft te worden om veel resultaat te behalen. Ik heb de specificaties ff een beetje doorlopen en die zien er goed uit. Een lage vervorming en een goede signaal/ruis verhouding. Puur op de specificaties afgaand zou ik zeggen dat het een goede versterker is, het is alleen de vraag in welke set deze wordt opgenomen, met welke cd speler en luidsprekers en welke kabels? De klank van Denon moet je aanspreken en de combinatie met de rest van de set moet kloppen. Ik zou zeggen hang er een goede Denon CD speler op bijv. de DCD-S10mkII en een paar B&W CMD7NT's of CMD9NT's of zelfs een paar B&W Nautilus 804's en het geheel van goede interlinks, powercables en speakercables voorzien en je hebt naar mijn mening een topset met een neutrale misschien iets naar warm neigende set welke je veel luisterplezier zal geven, maar ja wie ben ik.
  24. Gaan we klagen! Ik weet bij de heilige heer niet hoe ik dit verhaal zodaning kan samenvatten dat A iedereen het begrijpt en B het dezelfde inhoud heeft. Het zal wel iets korter kunnen, maar die 4 jaar MTS en 2 jaar HTS electronica kan ik echt niet in 5 zinnen samenvatten. p.s. Ik heb geen ambities een boek te schrijven, ik blijf de HD's van de hear webserver wel vervuilen met mijn meningen, opvattingen en weinige kennis.
×
×
  • Create New...