CyberScum
Members-
Posts
54 -
Joined
-
Last visited
Everything posted by CyberScum
-
Ik ben dan ook geen techneut De DAC in kwestie (47 Labs Shigaraki model 4715) bevat een Philips TDA1543T en een Crystal CS8412. Vooral de Philips DAC is een ouderwets goedkoop beestje. Toch kun je er een geweldige DAC mee bouwen als je weet wat je doet. Deze DAC bevat slechts 20 componenten en het signaal pad kun je in milimeters meten, ipv. centimeters zoals in normale converters. De ontwerper van deze DAC is er in geslaagd om de DAC heerlijk analoog te laten klinken. Hij zal wellicht niet zoveel detail weergeven dan een de meeste nieuwe DACs maar hij klinkt veel muzikaler. Ik heb er een Meridian 588 en een Naim CD5 voor laten staan. Overigens is het ontbreken van een digitaal filter en oversampling niet uniek voor deze DAC. Audionote bouwt ze ook. En nu is het echt tijd om te gaan slapen.
-
Filter-loze DACs mogen dan niet van deze tijd zijn maar in een goed ontwerp klinken ze voor mijn oren beter dan filter DACs. Hetzelfde verhaal geldt ook voor oversampling.
-
Dat was nu niet het eerste dat bij mij opkwam toen ik het artikel las, wellicht past beter bij je.
-
Je kunt best een aardig advies krijgen van een verkoper terwijl hij ook nog aan je verdient. Gevoelsmatig lijkt die kans eerder aanwezig bij de kleinere audiozaak dan b.v. de Mediamarkt. Best knap dat er al tien pagina's forum aan dit onderwerp zijn besteed. Ik had het eerder moeten weten dat er geen verschillen zijn tussen cd-spelers, dan had ik een hoop geld kunnen besparen door de Marantz te houden ipv. een dure 47-labs Shigaraki aan te schaffen. En het geluidsverschil wanneer ik de digital output van het loopwerk van aansluiting 1 naar 2 verplaats is kennelijk ook niet aanwezig, en wordt zeker niet veroorzaakt doordat aansluiting 2 een filter ertussen heeft zitten (wat niet nodig is met mijn DAC). Voor diegene die in de techniek zijn geinteresseerd zou ik graag verwijzen naar Non-oversampling, Digital-filter-less DAC Concept door Ryohei Kusunoki. Dit artikel geeft een goede theoretische basis waarom filterloze DACS beter zouden presteren. P.S. ik kan morgen niet op mijn post reageren omdat ik een luistertest bij het Kruitvat aan het doen ben, ze schijnen een CD-speler van 30 euri te hebben
-
De cd kan hier ook van bovenaf in - marruh of we het een bovenlader moeten noemen Ik gebruik zelf de iets betaalbaardere Shigaraki .
-
Ik dacht toch werkelijk eerst dat dit een thread zou worden waarbij de een over de ander zou heen duikelen hoe geweldig realistisch hun set wel klinkt. Of dat het helemaal niet uitmaakt welke muziek op hun set wordt gedraaid. Muziekbeleving is volgens mij van een heleboel factoren afhankelijk : - hardware (welke set) - medium (plaat/cd/dvd/sacd) - opname (had de opname technicus verstand van zaken) - ruimte (hoeveelheid kubieke meters, materialen in de ruimte, vorm van de ruimte) - stemming (een paar glazen alcoholica wil wel eens helpen ) etc. etc. De werkelijkheid is bij mij helaas anders. Kleine instrumenten klinken heel natuurlijk. Bij het grotere werk zoals orgels voel ik de lage tonen zeker, maar de beleving is anders dan wanneer je de St. Bavo te Haarlem bezoekt. Ik kan me nog herinneren dat iemand in een eerder forum een berekening maakte van de energie die uit een orgelbuis kan komen. Wanneer deze hoeveelheid door een luidspreker zou moeten worden weergegeven, zouden de konussen aan het ander einde van de luisterruimte terechtkomen. Vandaar dat ik altijd mijn vraagtekens heb omtrent realistische geluidsweergave. Overigens kan de weergave van muziek wel een emotie opwekken - verwar dit niet met realistische weergave
-
Dat is vreemd . Toen ik onlangs in Eindhoven kwam vertelden ze me dat de Copland CDA-822 (2200 euro) toch wel al een stuk beter presteerde dan de Tjoeb. Ik denk dat je jouw EMC een beetje tekort doet. Over de 24/192 DAC, volgens mij zit ie ook in de CEC. De output stage van de CEC is LEF. Maar kijk vooral niet teveel naar componenten - uiteindelijk zijn het nog steeds onze oren die beslissend zouden moeten zijn. Een 47 labs .Shigaraki DAC heeft geen over-sampling, geen digitaal filter etc. Toch zou ik deze DAC verkiezen boven iedere CD-speler hier genoemd. Maar hij kost dan ook rond de 1350 (sorry Hendrik - maar er moet ook een loopwerk bij a raison van 2150 euro )
-
Het begint hier wel een vrouwenclub te worden, vijf pagina's forum terwijl die arme Hendrik nog niet echt een antwoord op zijn vraag heeft gekregen. Mijn aanraders : Shanling CD-S100(550 euro) - speelt heerlijk analoog, goed loopwerk. C.E.C. CD3300(740 euro) - heb ik nog niet gehoord, CEC heeft wel een reputatie hoog te houden. Heart CD 6000 (814.54 euro) - speelt lekker, ik vond hem echter matig in de plaatsing van geluid Mijn advies zou zijn om eens goed in bepaalde prijscategorieen te luisteren. Wellicht ben je tevreden met een NAD-521 en bespaar zo'n 1100 euro. Of je merkt dat een speler van 1500 euro toch beperkingen heeft zodat je naar een hoger segment gaat. Succes !
-
Henry, Is dit niets voor jou : http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...item=1941644958 (stond ook in de 2e hands lijst).
-
Het was inderdaad een aanbieding : http://www.stassen.nl/html/1140.html De marantz CD6000 OSE LE staat daar voor 370 euro. Bij Rik Stoet vertelde ze me dat de 6000 serie eruit gaat.
-
Alle respect voor Mr. Bruinsma maar 499 euro voor een speler die op de nominatie staat om eruit te gaan is wel wat veel. Ik heb een aantal weken geleden een CD6000 OSE LE in de aanbieding gekocht voor 400 euro. Bij Stassen in Venlo stond ie zelfs voor 380 euro. Kijk nog eens goed rond wanneer je een CD6000 overweegt.
-
Ik heb de combi CD2 - SP16L - VS55 afgelopen donderdag met de CDM-9 (vloerstaander)beluisterd. Er zat behoorlijk veel muziek in deze combi. Minpunten waren voor mij echter : - de instrumenten blijven op een lijn tussen de luidsprekers hangen. Het mist diepte. - bij krachtige uithalen van een sopraan heeft de VS-55 te weinig vermogen. Het geluid wordt ongedetailleerd. Ik zou zelf niet voor deze combi kiezen, mijn voorkeur zou uitgaan naar een makkelijker aan te sturen speaker.
-
En ? Ben je inmiddels blut ?
-
Mijn fout - ik las dat je naar een 15 jaar oude Philips set ging kijken. Veel plezier morgen. En de Marantz CD-6000 is echt geen slechte keuze.
-
Wat denk je voor magisch in deze 15 jaar oude philips set te ontdekken ?
-
Ik kan me vergissen maar ik dacht dat de prijs van de Heart gebaseerd was op een omgebouwde CD6000 OSE LE. Deze was duurder dan de CD6000 omdat er een andere voeding in zat. Verder zat er een HDAM in de output stage en was het chassis verstevigd met een extra metalen plaat. Ik ben geen techneut maar volgens mij gaat de HDAM eruit wanneer Rik Stoet hem onder handen neemt. Overigens staat er bij Sowell een buis gemodificeerd demo model van de cd-6000 te koop voor 730 : http://www.sowell.nl/Aanbiedingen.htm Dit moet wel een Heart zijn.
-
Ik heb ze een aantal weken geleden gebeld met precies dezelfde vraag. Ik had een CD-6000 OSE LE voor 400 euro gekocht met een niet-goed-geld-terug garantie. De Marantz CD-6000 beviel me niet. Bij Rik Stoet konden ze voor ongeveer 330 euro (weet het bedrag niet meer zeker, ik kan er een paar euro naast zitten) de standaard uitvoering ombouwen. Dat betekent dat het momenteel interessant is om een CD-6000 in de uitverkoop te kopen (ik zag hem laatst voor 380 euro staan bij Stassen in Venlo) en deze achteraf om te laten bouwen bij Rik Stoet. Dat is goedkoper dan rechtstreeks bij hen aanschaffen (kost 814,54 euro). Overigens zijn de verschillen met de standaard CD-6000 enorm. Ik heb uiteindelijk geen Heart genomen omdat ik de stabiliteit van het loopwerk niet voldoende vond. Overigens gaf Void laatst in een ander forum een leuke tip over een zeer goede betaalbare cd-speler : Shanling CD-S100 voor 600 euro. Ik heb hem zelf nog niet gehoord.
-
Dat heb ik inderdaad gemerkt. Ik blijf me nog altijd verbazen dat je met dat piepkleine sigarendoosje met schuif (47 labs - Shigaraki) zoveel bass energie uit de speakers krijgt.
-
Ik mag ze niet leveren (maar heb ook geen audio handel ) dus ben redelijk onpartijdig. Ik heb vrij nieuwe Evolution 3's (vier maanden oud). Dit is de versie gemaakt van MDF inplaats van echt hout (zoals de Offrande). Ze worden aangestuurd door een Copland CTA-402 buizenversterker (EL-34) die ongeveer 35 Watt produceert. Ik heb de Zingali 1S en de Diapason Adamantes III voor de Evo laten staan. De Evo heeft een heleboel goede eigenschappen in huis : - bass performance die voor het gevoel en gehoor dieper gaat dan de opgegeven 35 Hz (Transmissie Lijn) - Homogeen midden - Dynamisch - het is geen luie speaker - Open geluid - Weinig hinder van achterwand (ze staan bij mij niet ideaal opgesteld) Een veelgehoord commentaar op deze speaker (en de JMR speakers in het algemeen) is dat er echt muziek uitkomt. Ik heb nog niet aan tuning gedaan van de speaker (de dopjes voor het afsluiten van het compartiment zaten niet in doos) maar ik verwacht nog een behoorlijke verbetering wanneer ik ze met 20kg kanariezand vul. Luisteren bij Void is zeker een aanrader, alhoewel de Offrandes in zijn kamer niet klinken (of hij heeft dat inmiddels verholpen door zijn kamer te verbouwen )
-
Programma's als Kassa / Radar / konsumentengids bieden de leverancier vaak de gelegenheid om een reactie te geven. Dat is bij deze forum discussies vaak wat moeilijker omdat we niet een representatie van alle audio zaken op het forum hebben zitten. Het wordt dan wel erg makkelijk om een leverancier zwart te maken. Maar ik ben nog steeds in de veronderstelling dat deze thread gaat over het statement dat buizenversterkers met alle speakers overweg kunnen.
-
Dat zou ik nooit doen Maar ik mis nu toch wel echt een beetje de essentie van deze thread. Wil je een statement maken dat buizenversterkers ongeveer alle luidsprekers aankunnen of wil je er iets anders mee ? Wil je er
-
Je wilt er niet over discussieren. Mag ik dan toch inbrengen dat ik hiermee oneens ben ?
-
Ik sluit me helemaal by Boy aan. Als verkopende partij loop je altijd een risico (beschadiging etc.). Voor 200 - 300 euro zou ik het gedoe ook niet willen. Overigens zou ik een tweedehands speler van meer dan 500 euro wel eerst op mijn set willen horen tenzij ik hem al eerder in huis heb gehad.
-
Toch mooi dat zo'n thread over copy protect vervolgens uitmondt in een discussie over de kwalititeit van MP3s. Maar laten we het bij het orginele onderwerp houden. Overigens las ik deze week dat Philips een aandeel heeft genomen in een bedrijfje dat copieerbeveiligingen ontwerpt (Digimarc als ik me niet vergis). Waarschijnlijk wil men DVD's hiermee gaan beschermen. Valt me een beetje tegen van die Brabanters, aangezien ze in Januari nog tegen enige vorm van copy protection op cd's waren.
-
Een copy protect kan natuurlijk best gekraakt worden. Het hangt af van de gebruikte CD-brander en software. Zo heb ik op mijn Plextor met WinOnCD copieen kunnen maken van Shakira's Laundry Service, een cd die volgens velen niet gekopieerd kan worden. BTW : laat we even duidelijk zijn dat de copy niet voor mij bedoeld was