-
Posts
24073 -
Joined
-
Last visited
About WanFie
- Birthday 30-09-1950
Social Media
- Website URL
-
ICQ
0
Personal Information
-
Gender
Male
-
Location
Meierijstad
-
Interests
o.a. audio en muziek
Audio Set(s)
-
Hoofdset
Streamer: Low Power PC Windows 11 en TuneBrowser, met drievoudige high speed lineaire voeding en een Pink Faun i2s kaart in een Array kast gebouwd en aan internet via Wifi.
DAC: Teac UD-701n met zelfbouw USB kabel met lineaire voeding.
Voorversterker: Array Obsydian B-10,
Eindversterkers: Array Quartz M-10 (2x)
Luidsprekers: Wilson Watt/Puppy 5.1E,
Bekabeling � la Array (gevlochten) .
Zelfgebouwd houten stekkerblok met sterbekabeling
In aparte luisterkamer met akoestische aanpassingen
CD speler: Esound CD-E5-m (momenteel niet meer in de set), -
Tweede set
DVD (SA)CD speler Marantz DV6400,
KPN digi-kabelontvanger,
Streamer: Windows 10 PC met JRiver
Bekabeling � la Array (gevlochten)
Geintegreerde versterker: Primare A20,
Luidsprekers: Avalanche Newton
Recent Profile Visitors
34191 profile views
-
De "arm" heeft niks met de tonearm te maken, maar wordt in de techniek als afstand tussen een kracht en een ander punt bedoel. B.v. in de formule moment = kracht x arm
-
Conclusie...? Gewoon zelf blijven denken! Wanneer iemand (of iets) voor jouw gaat denken, gaat het bijna altijd mis.
-
In een kerk klopt dat. Daar is op enige afstand geen opname te maken. Dit koorconcert was in een andersoortig gebouw met veel meer demping. De microfoons stonden op ca. 6m van het koor. Maar dus ook op 6 m van die luidsprekers. Het geluid uit de luidsprekers (voor de instrumenten en solisten) was té direct. daar moet zeker wat galm bij. Voor het koor is minder galm nodig op de gekozen afstand klonk dat eigenlijk behoorlijk optimaal. Ik het hetzelfde koor in die ruimte al verschillende keren opgenomen. Deze keer klinkt het duidelijk beter dan de eerdere opnamen, waar de microfoons iets dichter bij het koor stonden.
-
Het is een 32 bit 192 kHz externe geluidskaart. Maar dan een die ook voor condensatormicrofoons met 48V fantoomspanning gebruikt kan worden. Er zit ook een koptelefoonversterker in die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Én instrument ingangen om b.v. een gitaar op te nemen of te versterken. Als laatste ook nog twee uitgangen zodat hij ook als voorversterker of op een versterker aangesloten kan worden. Er zit best wel aardige software bij om elektronische "muziek" te maken en opnamen te maken. Ik gebruik echter Audacity daarvoor. Dan kan voor mij royaal voldoende. Voor akoestiekmetingen heb ik een condensator meetmicrofoon (met fantoomspanning) en gebruik ik REW. Voor opnamen een paar pro condensatormicrofoons. Helaas zijn dat twee verschillende, maar voor eenvoudige opnamen is dat niet echt een probleem.
-
Niet een echt audiofiele uitbreiding van mijn set, maar een vervanger voor de oude EMU Tracker Pre. Ik gebruikte de EMU om 1 keer per jaar opnamen van een koorconcert te maken. Helaas werkte de software steeds minder en vond ik het ding altijd wat "kaal" klinken. Omdat ik hem ook voor akoestiekmetingen gebruikte na 13 jaar toch maar vervangen. Nu heb ik een Focusrite Scarlett 2i2. Vandaag heb ik daar een eerste opname mee gemaakt. De opnames klinken inderdaad wat voller en lijken daarmee wat natuurlijker. Het grootste gemak zijn eigenlijk de VU meters rond de knoppen. Aan de kleur en beweging van die ringen zie ik perfect wat er binnen komt. Bij de Emu was dat een knipperlampje. Vanavond de eerste tracks "gemasterd". Een grote handicap was, dat sommige solisten via een microfoon en PA luidsprekers zongen. Ook de piano en andere instrumenten werden zo versterkt. Het koor dus niet. En die 2 luidsprekers staan natuurlijk in mono en links en rechts van het koor. Een fatsoenlijke stereo-opname maken is dan onmogelijk. Toch ben ik niet ontevreden. Al klinkt een stem via een luidspreker totaal anders dan onversterkt. Met het toevoegen van een beetje galm gaat dat al snel erg mis. Nog even puzzelen dus.
-
Wat heeft dit geleuter met het bezoek aan Cock te maken..? Kan een moderator er niet een flinke bezem doorheen halen?
-
Ik denk dat dit bedoeld wordt. Jomanda lukte het trouwens wél.
-
De prototypes deden het al erg goed. Ik vond het zonder subwoofer, die achterin de zaal stond prettiger luisteren. Ik heb geen idee of hij er nog meer van dit type gaat bouwen, maar ik verwacht van wél.
-
Op de demoavond in februari hadden we de ledenvergadering. Waar o.a. bekend werd gemaakt, dat er weer een ledenstop is. Nu hebben we 55 leden. Dat was vorig jaar wel anders. Na de leden vergadering nog een "leden voor ledenavond". Of eigenlijk meer een "door ledenavond". Ook bij dit type avond zijn niet leden welkom. Mits het er niet te veel zijn natuurlijk. De zaal zit meestal al behoorlijk vol. Vandaar ook de ledenstop. De avond had als thema De live- versus het origineel. De link: https://aob-hifi.nl/jaarvergadering-de-live-versie-en-het-origineel/ Veel leesplezier.
-
Nog meer variabelen...
-
Ik vind beter of slechter altijd behoorlijk relatief. Wat de een de beste vind, vind de ander helemaal niks. En wanneer je de klankkleurverschillen van platen er bij gaat nemen is het volgens mij ondoenlijk om er, zonder weken te vergelijken, ook maar iets van te zeggen. En dan zijn er nog de andere variabelen. elementkeuze, ingangsimpedantie, kabeleffecten, draaitafelverschillen, temperatuur, stemming enz... Ik heb enkele phonotrappen bij Carl gehoord en vond het maar lastig. En de keuze voor de Ayre zou zeker de mijne niet zijn. Maar ik vind effect minder belangrijk dan een natuurlijke klank.
-
Dan komt mijn USB Bridge er karig vanaf. We hebben indertijd het verbruik gemeten van de i2s kaart. Die was bij 12V 270 mA (3,25W). Daar is de voeding nu op gebaseerd en werkt ook met de USB Bridge uitstekend. Nou zit die laatste op de 5V lijn, dus zal wat meer stroom gebruiken ( 0,65A?). De hele streamer neemt op alle spanningen samen niet meer dan 15W (max). Maar het hangt er vanaf hoe de voeding de piekjes op kan vangen. Rimpel op de spanning wil je natuurlijk niet.
-
Ook dat heb ik geprobeerd. Mijn vlechtsel in een wat dikwandigere slang en daaromheen de afscherming. Dan zit er ca. 2 mm tussen de aders en afscherming. En zelfs dan verlies je dynamiek.
-
Of dat borsteltje mee aan de massa doet, betwijfel ik toch sterk. Dat hangt namelijk met een scharniertje aan het element en tijdens het afspelen rust dit op de plaat. Dat het daarmee ook eventuele resonanties dempt lijkt me ook logisch. Ik had in die tijd ook een Stanton 681 EEE (wie niet?), maar omdat ik nat afspeelde gebruikte ik dat borsteltje dus niet. Echte resonanties heb ik eens gezien met de ADC XLM op de ERA arm. Die met die bladveren. Dat ging werkelijk alle kanten heen. Zelfs met het gewoon afspelen van muziek. Daarna op de Thorens TP16 arm ging het al een stuk beter, maar daar ook geen "rust".
-
Hier hangt het achter de set ook vol met kabels, maar daar is er geen enkele afgeschermd. Behalve de kabel naar de VGA monitor en die naar het Wifi dongle. Maar dus wél de netkabel, interlinks, luidsprekerkabels en zelfs de USB kabel tussen streamer en DAC. Geen brommetje en geen storinkje te horen. In een "vorig leven" had ik ook alles afgeschermd, én filters op het stekkerblok. Tot ik een andere set even aansloot om die te testen. Toen had ik geen afgeschermde kabels beschikbaar en waren de eerste onafgeschermde gevlochten interlinks klaar. Wat een dynamiek en leven er toen plotseling uit die Infinity Omega's kwam...!! Wat een verschil. Sommige afgeschermde kabels liggen hier nog steeds. Maar ik heb geen enkele neiging om die ook maar even aan te sluiten.