Jump to content

vergelijk van Daphile en Jriver


siem
 Share

Recommended Posts

Gelijk heb je mumsoft, Als je het simpel houdt heb je er al werk genoeg aan.

Bij klassiek is de aangeboden tagging een niet gestandaardiseerde chaos

Ik werk met een simpele alfabetische bestands-structuur b.v, klassiek -componist B -Bach,JS en daaronder een selectie van cd's die ik nu mooi vindt.

De filenamen van de CD heb ik gestandaardiseerd (b.v. sym voor symfonie son voor sonate, con voor concert etc) idem orkest (LSO) achternaam dirigent of uitvoerende,

De meeste tagvelden gebruik ik niet, alleen genre artiest en album , dat veld begin ik met de componist dan de bovengenoemde afkortingen.en per track een korte omschrijving. Heb ervaren dat lange omschrijvingen tot storingen leiden.

(jaartal ? opname of remix of cd uitgave) componist staat al bij het album, uitvoerende staat bij artiest, opmerkingen doe je toch niets mee.

Bij het afspelen zoek ik op de folder, of een enkele keer draai ik random op genre maar dat kan alleen met de Logitech., met de mininserver open ik dan een folder en draai willekeurig (shuffle) maar dat werkt alleen goed als de folders niet te groot zijn ca 50 cd's.

Het aanmaken en beheren van playlisten heb ik opgegeven.

Alle mijn gebruikte genres zijn bv voor klassiek classic, opera , christmas, polyfonie.

Zo heb ik ook indelingen gemaakt blues, pop (pop rok en roll rock folk soul) jazz wereldmuziek.(fado latin east midzee balkan flamengo)

Mijn dsd files staan op een aparte schijf omdat de usb snelheid hoger is dan de LAN. De lanverbindingen zijn overigens bedraad.

Ben alleen obsessief met het verkleinen van de art files en weggooien van alle overbodige documentatie files, soms bewaar ik een afbeelding van de achterkant van de hoes als er nuttige informatie op staat, maar eerlijk gezegd kijk ik daar ook nooit naar. Als ik iets wil weten van een artiest of componist of uitvoering heb ik daar wat voorkeur sites voor.

Alleen voor opera bewaar ik de pdf files met de teksten.

 

Zerrax, bij het rippen van mijn cd's werden enkele soms tot 12 keer toe uitgelezen, daarom kan een streamer beter klinken dan een optische CD Hangt natuurlijk van de kwaliteit van de keten af. Een niet dedicated PC doet nogal wat tijdens het muziekdraaien en dat kun je helaas vaak horen. Voor DSD zou ik liever het geld aan een streamer dan aan een pc uitgeven, een streamer kan ruim 10 jaar mee een pc haalt misschien 5 jaar.en je hoeft geen specialist te zijn om alle processen te killen.

 

Link to comment
Share on other sites

Dat het rubriceren een hobby binnen een hobby kan zijn, Mumsoft, snap ik helemaal, met twee taxonomen in de familie. :)

Overigens denk ik dat een database of eigenlijk een relationele database niet het geschikte middel is om dit soort data goed te rubriceren, ik heb wel eens wiki's misbruikt om 'ongestructureerde data' vorm te geven en dat werkt verbazingwekkend goed, na enig denkwerk. Vooral als je links zodanig kunt opzetten dat ze meerdere eindpunten kunnen hebben (kan in html helaas niet erg goed). Vervolgens kun je mbv scripts data uit je wiki trekken en die in de vorm van een outline presenteren waarbij je naar keuze niveaus wel of niet uitvouwt.

Edited by Seed7
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Seed7 said:

Het probleem zijn niet de tags, de indeling of de mogelijkheden van databases. Onze Mum' is een beetje "bibliothecair obsessief" in het taggen ;) Maar serieus, ik vraag me werkelijk af wat de 'return of investment' is van het aanleggen dergelijk diepgaande structuren, hoeveel uur besteed je er aan en hoe vaan zoek je op combinaties van meer dan drie 'keywords': Callas, Berstein, Mozart, KCO?

Dat heb ik onze vrind al meermaals voorgesteld, schrijf de metadata uit je database naar de FLACjes. WAV's lukt niet maar die kun je samen met de metadata in een container stoppen. Gebruik de metadata om een structuur van 'symbolic links' in je bestandssysteem te maken en je hebt alles direct toegankelijk zonder dat er een extra DB laag nodig is.

En in dit alles voorziet JRiver nou juist goed! Zoekregels naar wens zo ingewikkeld als je wilt. Je moet ze wel heel ingewikkeld maken wil het lastig worden. Meta tags is altijd al een toegevoegde waarde geweest van JRiver, althans als je daarmee eigen gemaakte tags bedoelt die wel in de database staan maar niet in de files zelf. Eigenlijk kan er met JRiver zoveel dat het weer onoverzichtelijk wordt. Het is een dermate moloch geworden dat ik er weer vanaf gestapt ben. En mede ook vanwege het verdienmodel van jaarlijkse betaalde updates, ca. $28, helft van de prijs van de eerste aanschaf.

JRiver is een media speler. En is dus ook een database voor je foto's en films. Op hun forum komt al jaren de vraag terug: Kunnen jullie niet een simpele overzichtelijk "audio only" speler maken met de dezelfde audiokwaliteit en eenvoudiger interface? Het antwoord is steevast NO! Beter mee verlegen dan om verlegen. Het zit er standaard in maar je hoeft het niet te gebruiken. Dat die extra handeltjes het onoverzichtelijk maken snappen ze gewoon niet. Naast dat er ook geen fatsoenlijke handleiding van is. Alleen een Wiki die slecht bijgehouden is.

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Pjotr said:

simpele overzichtelijk "audio only" speler

Small Player gebruik ik al jaren in combinatie met verkenner en een file server die 5 audio schijven als 1 presenteert. Kleiner dan dat wordt onhandig. Via een webbrowser heb ik heel lang Edna met de nodige modificaties voor FLAC etc. gebruikt, in feite een verkenner in de brouwser die je beperkt tot een bepaalde sectie van bestanden, het ding stuurt een m3u playlist door naar je speler. Simpel spul.

Edited by Seed7
Link to comment
Share on other sites

Ach voor zolang het duurt gebruik ik de Squeezebox nog maar, met Ipeng als remote. Aan uitgebreid zoeken heb ik eigenlijk helemaal geen behoefte en ik weet uit mijn hoofd wel waar ongeveer staat als ik wat zoek. Op de PC vind ik MusicBee goed genoeg als muziekspeler.

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Vraag me af wie er met automatische indexering van een paar duizend klassieke cd's goede resultaten bereikt:

Meestal gebruikten de database van freedb en daar staat wat de eerste ripper ingetypt heeft. De latere cd's hebben info op de CD staan maar dat is ook niet standaard en varieert per merk

mijn ervaring bij componist

Mozart, WA

Mozart.W.A.

Mozart Wolfgang A.

Mozart

WA Mozart

W.A. Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang, Amadeus Mozart

etc let op het verschil tussen punt komma en hoofdletter.

Genre classic, Classic, Clasique, Orchestra, Symphonie, Symfonie, Romantique, Classic Hits etc.

Ik heb geen ervaring met Roon, En geen zin meer om het te proberen.

Link to comment
Share on other sites

Ja, dat lijkt op de chaos van mijn eerste rip-activiteit van al mijn toenmalige cd's. Geautomatiseerd met 3 cd-rippers op 2 pc's, in 3 maanden tijd 1300 cd's achter de kiezen. Leerzame ervaring. Dacht dat ik er achteraf wel orde in zou kunnen aanbrengen. Waanzin.
Nu gaat het in hapklare brokken tegelijk, meteen na het rippen de naam van de cd goed breien en de afbeelding regelen. Dan op de stapel.

Af en toe de aanwas aan genres wegpoetsen, backups maken, kortom: aandacht.

En natuurlijk ook en vooral aan de muzikale kwaliteiten van de set, geen genoegen nemen met wat je zo uit de winkel haalt.

Als je zin hebt, Johan, kom dan maar eens buurten.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Seed7 said:

Small Player gebruik ik al jaren in combinatie met verkenner en een file server die 5 audio schijven als 1 presenteert. Kleiner dan dat wordt onhandig.

Een vergelijkbare die ik al jaren gebruik is WMPlayer Classic:https://mpc-hc.org/

Als je alle decoders mee download speelt dit nagenoeg alles af. Alleen DSD niet. Gebruik hem ook nogal eens voor een obscuur video format.

Link to comment
Share on other sites

Beste Mumsoft,

Kijk eens als je tijd hebt naar deze video, scrol naar 11.15 is dit de functionaliteit die je zoekt?

https://www.youtube.com/watch?v=yrRfhWcLoqA&sns=em

Het ziet er naar uit dat ROON het kan, ik wil deze software best een keer testen hoe kwalitatief deze klinkt tov JRiver en Daphile, ik ben nog aan het onderzoeken welke generatie NUC het beste is, om "ROON Rock" op te installeren.

Het ziet er in iedergeval wel mooi uit.

 

 

Edited by Zerrax
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, johankraus said:

Vraag me af wie er met automatische indexering van een paar duizend klassieke cd's goede resultaten bereikt:

Nadat je de CD geript hebt schuif je de hele folder naar de juiste plek in je bestandssysteem. Een scriptje op de achtergrond ziet dat en past automatisch tags aan zoals jij ze wenst gebaseerd op de naam, titel oid van de hoofd directory. Ook nummering van tracks en nummering in de bestandsnaam van een track etc. Dus als je een CD van WA Mozart naar de hoofd dir 'Mozart' sleept wordt overal het WA er af geknipt bij componist. Het zelfde bij uitvoerenden, daarvoor sleep je een symlink van de cd naar de juiste directory. Vind je dat Mozart geen 'Orchestra' muziek maakt dan sleep je een simlink naar de directory klassiek en in de originele rip wordt alles netjes aangepast. Je wijst dus geen tags toe aan de tracks op de cd maar wijst de tracks aan de tags toe. Door het slim nesten van directories kun je dan ook heel makkelijk subgenres toevoegen klassiek/oudheid/grieks, klassiek/hedendaags/piepenkraak. Eind jaren 80 technologie, zeer efficient.

Op een gegeven moment merkte ik dat ik al die tags en toestanden niet gebruik en heb al die scripts er af gegooid. Ik weet wat ik heb en waar ik naar wil luisteren.

Link to comment
Share on other sites

IK las net het volgende op de site van ROON: http://kb.roonlabs.com/LinuxInstall

"Roon depends on ALSA, the Advanced Linux Sound Architecture. Most distributions have a package called alsa-lib or libasound2 that satisfies this dependency."

Hier houd het voor mij persoonlijk op, (lees mijn review maar waarom) voor mij is de uiteindelijke geluids kwaliteit belangrijker dan een fancy look and feel, geen ROON voor mij dus,

maar de Intel NUC blijft
Een NUC geeft je als gebruiker vrijheid: je kunt er bv Windows 10 Installeren samen met JRiver (SACD.ISO weergave!)

of Daphile (High Resolution PCM + DSD DSF weergave) of je kunt hem gebruiken als Video streamer naast je HD/4K TV

Edited by Zerrax
Link to comment
Share on other sites

Hoi Mumsoft,

Ik denk het niet, ik had hier ook aan gedacht want ALSA, & Pulsaudio zijn typische Linux modules, Windows gebruikt heeft weer een hele andere sound structuur (WASAPI, ASIO, etc)
Dus als ik Windows 10 zou gebruiken op een NUC met ROON heb ik geen "last" meer van de ALSA & Pulsaudio modules.

Sinds kort heeft Windows 10 ook ondersteuning voor UAC2 (eindelijk :-) zodat je een USB DAC rechtstreeks kunt aan sturen
Maar er schijnt nog een bug in te zitten.....

https://social.msdn.microsoft.com/Forums/windowshardware/en-US/6d9dde48-409b-40b3-be53-a0ac88ac65e0/windows-10-rs2-audio-uac2-driver-has-a-bug?forum=whck

Ik kijk nog even de kat uit de boom wellicht dat er dadelijk op de X-Fi show ook ROON te beluisteren valt.
Met Windows heb je wel meer mogelijkheden (ROON, JRiver, etc)

Link to comment
Share on other sites

Ik lees net dat ROON SERVER een applicatie is die bovenop Windows 7 of 10 geinstalleerd kan worden

hiermee "tover" je Windows PC (of NUC) in een ROON headless server oplossing! Gaaf!

ik ben nu bezig met installeren van Windows 7 op mijn celeron NUC (kost wel wat tijd) en daarna installeer ik er ROON server erop

Via Google Play store kon ik de ROON REMOTE app installeren op mijn Android telefoon

Helaas werkte de Ipad app van ROON niet, omdat mijn Ipad te "oud" was...ROON stelt hele hoge eisen aan de Ipad app

Ik laat je weten als ik wat verder ben, ik ben erg benieuwd of ROON dadelijk net zo klinkt als Daphile

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook benieuwd, ik ben een voorstander van Linux (tot zekere hoogte) maar het probleem is de hardware...
Alle nieuwe hardware is geoptimaliseert voor Windows 10 (kijk maar eens naar de nieuwste generratie NUC's alleen nog windows 10 support en drivers!)

En hoe moeten we daar dan nog Linux op werkend gaan krijgen?
Windows heeft wel het voordeel dat 90% van alle hardware goed werkend te krijgen is, zodat alles goed werk

De privacy problemen zijn gemakkelijk op te lossen door een tweede "Offline netwerk segment" te maken dmv een gigabit switch bv 192.168.2.X
Die geen internet toegang heeft, maar wel met je NAS (waar alle muziek opstaat)
Naast je bestaande standaard 192.168.1.x netwerk die wel internet heeft, je hebt dan het beste van twee werelden, goede hardware voor streaming, alleen Windows cannot phone home :-)

Edited by Zerrax
Link to comment
Share on other sites

Het kan toch niet zo zijn dat je een computerspecialist moet worden om een bestand muziekfiles te beheren.

Of dat je afhankelijk wordt van een Angelsaksische leverancier van software om je files te kunnen spelen. Kan me voorstellen dat er andere grote partijen invloed op deze software gaan krijgen Bovendien wat moet ik met al die info van Roon. los van de kosten. Sites als Beekhuyzen wantrouw ik, zou wel eens een sluw marketing instrument kunnen zijn ipv een onafhankelijk liefhebber.

Een streamer moet ook met open software kunnen worden bediend. Veel leveranciers gebruiken overigens Linux ivm met de licentiekosten van Windows.

Het gebrek aan privacy van windows 10 baart me al zorgen. Wordt het linux als mijn pc aan vervanging toe is, zou best kunnen. Overigens is nog apple noch Microsoft lange tijd niet zo HD minded geweest

Ben inmiddels erg huiverig geworden, vooral na wat ervaringen met het verminken van muziekfiles o.a door tagging ,verwijderen van overbodige files etc. Heb moeten constateren dat als je de tagging informatie die automatisch aangeleverd wordt te uitgebreid is , je filenamen verminkt worden , dat ze niet gemuteerd en gecopieerd kunnen worden. Ook geconstateerd dat je muziekfiles verminkt zijn na het verwijderen van wat afbeeldingen en tekstfiles.

Vaak getwijfeld als een file opeens niet meer klinkt (welke deeltje van de keten, eindversterker voorversterker streamer netwerk, stroomnet eh de bronfile).

 

Munsoft, ik ga graag op je uitnodiging in maar dat wordt october. Zoals eerder opgemerkt heb ik veel gesaneerd met Bliss nadat ik met steekproeven heb getest dat dit programma de muziekfiles niet verminkt.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Zerrax said:

Ik ben ook benieuwd, ik ben een voorstander van Linux (tot zekere hoogte) maar het probleem is de hardware...
Alle nieuwe hardware is geoptimaliseert voor Windows 10 (kijk maar eens naar de nieuwste generratie NUC's alleen nog windows 10 support en drivers!)

En hoe moeten we daar dan nog Linux op werkend gaan krijgen?

Sinds begin van deze eeuw gebruik ik Linux, en niks anders. Op mijn werk was het Windows en niks anders, en ook Win10 heb ik wel eens van dichtbij gezien. Dat Linux een hoop problemen had met hardware, toentertijd, kwam doordat de fabrikanten het nog links lieten liggen. Maar nu? Ik ben niet zo bang dat een moderne Linux-distributie niet zou draaien op zo'n NUC, gewoon proberen kost je de kop niet. En als je last hebt van ALSA, althans, van de complexiteit daarvan, dan heb je daar met UAC2 naar de USB-DAC geen last van.

Ook Roon komt met een Linux-oplossing, uiteraard beperkt tot de bekendste distros. Er zijn er gewoon teveel om die allemaal te testen, ook niet leuk voor de virus-schrijvers, die zich liever richten op de grootste gemene deler.

Daphile is zelf een Linux-derivaat, en die hoeft dus niet zoveel ballen omhoog te houden als Roon. Ik ben in beide wel geïnteresseerd, maar zolang mijn Olives (draaien ook een embeded Linuxversie) het nog doen, ga ik daar niet teveel tijd aan besteden. Ik wil wel de ontwikkelingen bijhouden, vandaar mijn belangstelling.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, johankraus said:

Het kan toch niet zo zijn dat je een computerspecialist moet worden om een bestand muziekfiles te beheren.

Of dat je afhankelijk wordt van een Angelsaksische leverancier van software om je files te kunnen spelen. Kan me voorstellen dat er andere grote partijen invloed op deze software gaan krijgen Bovendien wat moet ik met al die info van Roon. los van de kosten. Sites als Beekhuyzen wantrouw ik, zou wel eens een sluw marketing instrument kunnen zijn ipv een onafhankelijk liefhebber.

Een streamer moet ook met open software kunnen worden bediend. Veel leveranciers gebruiken overigens Linux ivm met de licentiekosten van Windows.

Het gebrek aan privacy van windows 10 baart me al zorgen. Wordt het linux als mijn pc aan vervanging toe is, zou best kunnen. Overigens is nog apple noch Microsoft lange tijd niet zo HD minded geweest

Ben inmiddels erg huiverig geworden, vooral na wat ervaringen met het verminken van muziekfiles o.a door tagging ,verwijderen van overbodige files etc. Heb moeten constateren dat als je de tagging informatie die automatisch aangeleverd wordt te uitgebreid is , je filenamen verminkt worden , dat ze niet gemuteerd en gecopieerd kunnen worden. Ook geconstateerd dat je muziekfiles verminkt zijn na het verwijderen van wat afbeeldingen en tekstfiles.

Vaak getwijfeld als een file opeens niet meer klinkt (welke deeltje van de keten, eindversterker voorversterker streamer netwerk, stroomnet eh de bronfile).

 

Munsoft, ik ga graag op je uitnodiging in maar dat wordt october. Zoals eerder opgemerkt heb ik veel gesaneerd met Bliss nadat ik met steekproeven heb getest dat dit programma de muziekfiles niet verminkt.

Mijn Olives worden gelukkig al lang niet meer ondersteund. Gelukkig, want nu kan er door een nieuwe update niks meer mis gaan (zoals eens is gebeurd), en ik met mijn beetje kennis van het systeem er wat aan kan peuteren, zonder dat de leverancier zich daar mee bemoeit. Bijvoorbeeld: de lijst van componisten, die is natuurlijk beperkt, en valt nu uit te breiden; idem, die van dirigenten. Of verbeterd, bv Antonin Dvorak heette eigenlijk Antonín Dvořák, en die zit er nu zo in.

Wat je verder schrijft over verminken is opmerkelijk. Daar heb ik nooit zo tegenaan gekeken, maar zal zeker een reëel probleem kunnen zijn. Mijn Olive laat de file (track), zoals die komt van freedb, ongemoeid; alle informatie die ik er in verbeter en bij stop, komt in de interne SQLite database. Die is ook al eens op zijn gat gegaan, in de tijd dat ik van toeten noch blazen wist. Nu houdt ik de conditie daarvan scherp in de gaten, zodat het niet erger wordt. Er zit nog steeds een fout in. Maar wat Seed voorstelt, om al die info naar de metadata van de track weg te schrijven in tags, is dus kennelijk niet zonder gevaar.

Hans van Beekhuyzen is volgens mij wel betrouwbaar. Hij is een journalist, en als zodanig zit hij tussen de commercie en de consument in. Wat hij bespreekt krijgt hij mogelijk gratis van de leveranciers, geen idee, maar ik denk wel dat hij dat eerlijk doet. En hij is natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen op dit vlak, anders had hij niks te melden.

Enfin, het digitale muziekpad gaat niet over rozen, maar het analoge ook niet hoor. Beide zijn zéér boeiend.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben het helemaal met jullie eens, ik heb ook het liefste een open source audio streaming oplossing (het liefste op open hardware)

En ja, sinds de computer een intrede heeft gedaan in de wereld van de Audiofielen, is het voor een veel mensen een stuk complexer geworden. veel mensen haken af, misschien dat daarom de platenspeler weer populair aan het worden is?

Maar een feit is dat open source software steeds moeilijker draaid op nieuwe hardware. dit komt door afspraken van de bedrijven onderling. mede hierom is open hardware populair bij bedrijven die machtig zijn en machtig willen blijven (Google, Facebook,etc)

Zij kiezen voor openhardware om de continuiteit te waarborgen.

Mijn ideaal zou zijn een openhardware NUC (kleine krachtige pc) maar hiervoor heb je een open hardware Cpu nodig

en die zijn er wel maar die staan nog in de kinderschoenen, dus op dit moment moeten we het met Intel doen

Intel was altijd Linux friendy, maar kijk maar eens naar de drivers van de nieuwste generatie NUC's het is allemaal Windows 10 en dit baart mijn zorgen....(eerlijk of niet dit zijn de feiten)

Voor een goede werking van UAC2 op Linux, moet de USB 3.0 driver perfect werken, zodra ik een nieuwe (i5 of i7) NUC heb zal ik testen of Linux erop goed werkt.

Nu test ik Windows 10 + UAC2 driver + ROON op te kijken hoe het klinkt tov van Daphile (zelfde hardware, zelfde DAC, zelfde muziek bestanden) gewoon een test, ik heb al een image gemaakt van Daphile dus ik kan zo weer terug

Maar ik vind je moet alles proberen want anders blijf je in je eigen vooroordelen hangen, en als ROON dadelijk echt beter klinkt, zal ik als Linux liefhebber (met tegenzin) toegeven.....we zullen het horen :-) 

 

Windows 10 is nu bezig met installeren.....

Link to comment
Share on other sites

Pffff wat een gedoe.....Windows 10 installeren viel enorm tegen, veel errors, ik heb Windows 10 opgegeven, dan maar Windows 7....
Wat blijkt in de Windows 7 (retail DVD) zitten alleen USB2.0 drivers, waardoor je toetsenbord en muis niet werken gedurende de installatie!
Ik moest dus een custom image maken mbv Win7-USB3.0-Creator-V3-Win7Admin.zip en de USB 3.0 drivers als het ware injecteren in het image
Dit koste veel tijd
Eindelijk loopt de installatie nu.....

Als ik Linux had moeten installeren was ik al lang klaar geweest....

Edited by Zerrax
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Zerrax said:

En ja, sinds de computer een intrede heeft gedaan in de wereld van de Audiofielen, is het voor een veel mensen een stuk complexer geworden. veel mensen haken af,

begin gewoon eens met zaken te ontkoppelen, in ieder geval op software niveau maar ook voor de hardware, in plaats van alles in een kastje te willen stoppen. Ontkoppel je feitelijke speler van je collectiemanagement. Zorg dat je je speler op orde hebt en ga pas dan naar het management deel kijken.

Link to comment
Share on other sites

Klopt, stap voor stap, en eerst goed nadenken voordat je ergens aan begint
Want keuzes kunnen grote gevolgen hebben voor later (Welke Database?, maximale aantal bestanden? uitbreidbaarheid van je NAS? etc)

voor de duidelijkheid ik ben juist niet bezig om alles in een kastje te stoppen, maar juist om stap voor stap de zaken aan te pakken
Voor mij is streamer de bron de eerste stap, gevolgd door de DAC en dan de versterker

Voor een streamer moeten er de volgende keuzes gemaakt worden:
- wat vind ik belangrijk? (Een geweldige User Experience, look & feel, maar waarbij de kwaliteit iets minder is, of water bij de wijn en een minder look & feel voor een betere geluidskwaliteit?) het beste is natuurlijk beide :-)
- Kies je voor een oplossing van een fabrikant die meteen werkt (zgn: plug & play) of stel ik mijn audiostreamer zelf samen?
Het laatste geeft de gebruiker meer vrijheid en meer uitbreidings mogelijkheden maar ook meer risico, want wat als het nu niet zo goed werkt?

Ik heb gekozen om er zelf een samen te stellen, beginnend met de goedkoopste NUC die ik kon vinden
omdat ik wilde weten wat zo'n ding op het gebied van High Resolution streaming aankan

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...