kappa7 Posted 21 september 2023 Report Share Posted 21 september 2023 Het is alweer van 2017 maar leek me toch nog wel aardig om hier te plaatsen. Hier wordt een plaat geperst Daarna de randen afgesneden. En vervolgens gaar de plaat al vrij snel de hoes in. Dan kan de plaat de hoes in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kappa7 Posted 21 september 2023 Author Report Share Posted 21 september 2023 Hier nog een filmpje van het snijden van de Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans van Liempd Posted 22 september 2023 Report Share Posted 22 september 2023 We zijn daar met de audioclub eens op excursie geweest. Dat was in 2012. Erg leuk om te zien. https://www.aob-hifi.nl/Verslagen/2012/RecordIndustry/RecordIndustry.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seed7 Posted 22 september 2023 Report Share Posted 22 september 2023 Eerste filmpje, 6 s persen, 15 s koelen. Koelen gaat niet tot kamertemperatuur gezien het snijden van de rand, een graad of 50?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kappa7 Posted 22 september 2023 Author Report Share Posted 22 september 2023 De plaat zal dus inderdaad nog warm de zak in gaan en daarna rustig verder afkoelen op de stapel. Daar mee zullen dan ook de oppervlakte spanningen die kunnen ontstaan rustig weg vloeien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seed7 Posted 22 september 2023 Report Share Posted 22 september 2023 8 hours ago, kappa7 said: Daar mee zullen dan ook de oppervlakte spanningen die kunnen ontstaan rustig weg vloeien. Als er in de mal al gekoeld wordt is de buitenkant koud en binnen warm, dat kan nog steeds problemen op leveren, maar gezien de dikte van het geheel en als je inderdaad naar ~50°C terug koelt in de mal dan heb je al ruim voldoende kristallisatie in het product om vervorming tegen te gaan (het is echt niet zo dat er zich kristallen vormen, maar het wordt zo genoemd). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now