Jump to content

Bezoek aan Kermit en Zee


beunky
 Share

Recommended Posts

Ik heb gisteren een bezoek gebracht aan Kermit en Zee.

Ik zal kort verslag doen van mijn ervaringen, misschien willen beide heren zelf nog het een en ander kwijt :)

Als eerste ben ik richting Kermit getogen. Eenmaal na een lange reis daar gearriveerd, hebben we een uur of anderhalf

Link to comment
Share on other sites

Je bent wel eens gedetailleerder geweest dan "systeem", bij kleding bv.. :P

Zeker, maar ik dacht dat de meesten wel zouden weten dat Kermit met een Quad 99 CD-speler, een Quad 99 voorversterker en een Quad 606 eindversterker speelt en dat ie er de Quad ESL 63 (als ik me niet vergis in het typenummer :) ) aan heeft hangen. En dat Zee met een gemodificeerde Sony X(A?)50ES CD-speler, een Krell voorversterker en twee Krell eindversterkers (typenummers geen idee, sorry Zee :D ) en Audio Physic luidsprekers muziek luisterd... :):D:D

Link to comment
Share on other sites

Waar het geluid van Kermit heel natuurlijk en zuiver klinkt en erg goed is in stemmen, is het geluid van Zee weer heel goed in het laag.

:huh: Je zei eerder dat de esl's van Kermit een fantastisch laag had :unsure:

 

Ik heb vandaag een bezoekje gebracht aan een fervent vliesridder, namelijk Kermit. Nu weet ik ook weer waarom ik minstens 3.000 euro per stuk uit wil geven voor nieuwe Quad esl's als ik de ruimte heb :D

Hoezo esl's gaan niet laag? Ik heb een orgelstuk gehoord van Bach, dat ging me toch laag! En zuiver! Ok

Link to comment
Share on other sites

Laag moet je niet horen, maar die moet je voelen. :D

 

 

Edwin

Ik moet er niet aan denken dat ik de contrabassen (zelfs al spelen ze met dubbele bezetting) van het Concertgebouworkest zou moeten voelen. Erg onnatuurlijk en erg vermoeiend. De

Link to comment
Share on other sites

vroeger had bas de vries altijd een spreuk onder zijn teksten staan.

 

beter geen laag dan ongecontroleerd laag

 

het punt waarom de meeste mensen het laag van een esl zo mooi vinden, heeft te maken met het feit dat bijna alle conusluidsprekers ongecontroleerd laag hebben.

 

een esl heeft geen laag , dat is nl beter dan....... :rolleyes:

 

;)

Link to comment
Share on other sites

Beste Erik

Alleen de grote systemen met grote woofers zijn in staat om echt laag weer te geven. Mits je ze in een ruimte zet die die laagweergave ook mogelijk maakt. Dan praat je over huiskamers met een meer dan modale inhoud. De meeste luidsprekers zijn gewoon veel te klein met veel te kleine basluidsprekers om dat laag goed weer te kunnen geven. Heel veel van die kastjes hebben een -6 DB punt wat rond de 40 Hz ligt of nog een stuk hoger. Ik heb zelfs claims gezien van 20 Hz van een luidsprekersysteem dat het bij de 56/60 Hz echt voor gezien hield.

 

Ik kan me dan ook niet aan de indruk onttrekken dat die reclame van Hollandcasino verzonnen is door een audiofiel:

Agent houdt een hele oude Opel C-kadett coup

Link to comment
Share on other sites

vroeger had bas de vries altijd een spreuk onder zijn teksten staan.

 

beter geen laag dan ongecontroleerd laag

Volgens mij was/is dit ook de filosofie van Audiolab (d.w.n.z. dat er geen laag in mijn REM'pjes zit).. :) Maar ik ben er van overtuigd dat de meeste speakers vandaag op de markt simpelweg een rotzooi maken van het laag (vaak ook met commercieel laag, dus een lekkere bult bij de 100hz). Er zijn maar weinig systemen die echt laag gaan en ook het inzicht houden.. :rolleyes:

 

groet, PD B)

Link to comment
Share on other sites

Zoals Beunky al heeft gemeld hebben we zaterdag even leuk wat klassiek kunnen draaien, zowel uit de collectie van Beunky als die van mij zelf. Erg leuk, en het levert je weer wat ideeen op voor CDs die je zelf nog eens aan je collectie moet toevoegen.

 

Wat Beunky nog niet had gemeld was dat hij ook zijn hoofdtelefoon en

hoofdtelefoonversterker had meegenomen welke combinatie ik kort heb beluisterd (helaas vloog de tijd weer om). Dit klonk zeer goed.

Ook kon ik toen mijn eigen hoofdtelefoon (een Beyer DT990 van ongeveer 15 jaar oud) weer eens aansluiten. Ik heb zelf namelijk geen uitgang voor een hoofdtelefoon op de voorversterker en bezit ook geen aparte hoofdtelefoonversterker. Dit klonk eigenlijk ook helemaal niet verkeerd en is voor mij reden om ook naar een versterkertje op zoek te gaan zodat ik de hoofdtelefoon ook weer eens kan gaan gebruiken. Ik ga de 2e hands rubriek maar eens in de gaten houden!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...